Hazerswoudenaar Wesselingh ontvangt lintje

Nieuws
Burgemeester Spies reikte het lintje uit.
Burgemeester Spies reikte het lintje uit. (Foto: archief/gemeente Alphen)

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Jan Wesselingh, woonachtig in Hazerswoude-Rijndijk, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zijn lintje op maandag15 mei uit handen van burgemeester Liesbeth Spies ontvangen.

De uitreiking had plaats tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het dorpsoverleg Groenendijk Hazerswoude-Rijndijk West. Wesselingh is geboren en getogen in de buurtschap Groenendijk in Hazerswoude-Rijndijk en al zeker 20 jaar voorzitter van het huidige Dorpsoverleg Groenendijk Hazerswoude-Rijndijk West (voorheen wijkcomité Groenendijk). Dit overleg heeft tot doel het bevorderen van het welzijn van de bevolking van de kern Groenendijk. Naast zijn reguliere taken als voorzitter van het dorpsoverleg onderhoudt Wesselingh contacten met de gemeente, wethouders en politiek, hij blijft actief op de hoogte van alle ins & outs binnen de buurtschap, spoort mensen aan gezamenlijk activiteiten te organiseren, informeert de buurtschap en behartigt de belangen van de gemeenschap. Hij is volgens de gemeente Alphen de spin in het web voor de buurtschap, en hét gezicht van de vertegenwoordiging van het dorpsoverleg. 

Scheepjeskerk

Vanuit zijn voorzittersfunctie van het toenmalig wijkcomité Groenendijk in Hazerswoude heeft Wesselingh zich vanaf 2007 vele jaren ingezet voor het behoud van de Scheepjeskerk in Hazerswoude. Door teruglopend kerkbezoek zou deze kerk worden gesloopt. De gemeenschap was hier tegen en zette zich in voor het behoud van de kerk. Zij zagen volgens de gemeente mooie mogelijkheden voor het houden van onder meer sociale en culturele activiteiten. In 2013 is een vrijwilligersgroep opgezet waarin hij participeert om, in overleg met het parochiebestuur, de kerk te restaureren. Ook de bijbehorende tuin wordt onderhouden. 

Pleyn 68 

Pleyn 68 is gevestigd in een parochiehuis waar al vanaf 1968 activiteiten voor jong en oud plaatshebben. “Deze locatie is enkele jaren geleden deels gerenoveerd door een groep vrijwilligers, onder wie door Wesselingh; de toiletgroepen en de gehele entree zijn uitgebreid en gemoderniseerd”, aldus de gemeente.