Bert Splinter uit A’veen ontvangt lintje

Nieuws
De erepenning.
De erepenning. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

AARLANDERVEEN - Bert Splinter uit Aarlanderveen heeft een lintje ontvangen van burgemeester Liesbeth Spies. De erepenning is een onderscheiding bedoeld voor personen of organisaties die bijzondere inspanningen hebben verricht voor de Alphense gemeenschap. 

De penning is uitgereikt tijdens het afscheid van Splinter als voorzitter van de stichting Molenviergang Aarlanderveen (M4G). “Splinter ontvangt een erepenning omdat hij als voorzitter het boegbeeld van de Molenviergang was”, meldt de gemeente Alphen. “Hij maakte deel uit van het dagelijks bestuur en zat de bestuursvergaderingen voor. Hij had regelmatig contact met de molenaars en hun werkgever, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de twee overige convenanthouders: de gemeente Alphen aan den Rijn en de Provincie Zuid-Holland. Hij heeft in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd van allerlei relaties, zoals bijvoorbeeld de Rijksdienst voor cultureel erfgoed en het Molenplatform Zuid-Holland.” 

Splinter was en blijft betrokken bij het technisch (groot)onderhoud van de molens en heeft een groot aandeel gehad in het zoeken naar sponsoren voor de kosten van restauraties. “Hij heeft als voorzitter een professionalisering van de stichting doorgezet. De stichting heeft nu een duidelijke structuur, taakverdeling en vastgestelde zittingsjaren. De betrokkenheid van Splinter bij de Molenviergang is van groot belang geweest voor het in stand houden ervan.”