Safae Ahannay is de tweede kinderburgemeester.
Safae Ahannay is de tweede kinderburgemeester. (Foto: gemeente Alphen)

Gemeente Alphen zoekt nieuwe kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders

Nieuws

ALPHEN - De gemeente is begonnen met de werving voor een nieuwe kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders voor het schooljaar 2022-2023. Kinderen die na de zomervakantie naar groep 8 gaan, kunnen zich aanmelden als kinderburgemeester.

Dit kan sinds maandag 23 mei tot en met 12 juni 2022 via www.alphenaandenrijn.nl/kinderburgemeester. Het aanstellen van een nieuwe kinderraad gaat via de scholen. “De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen meepraten over zaken die belangrijk voor hen zijn. Vandaar dat we in 2019 zijn begonnen met een kinderraad, een kinderburgemeester en kinderwethouders”, meldt de gemeente. “De kinderraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van B&W over zaken die voor kinderen belangrijk zijn in de eigen leefomgeving, zoals speelvoorzieningen, veiligheid en wonen. De kinderraadsleden kiezen ook eigen onderwerpen die zij tijdens hun kinderraadsperiode onder de aandacht brengen bij wethouders.” 

Op maandag 23 mei bezocht burgemeester Liesbeth Spies groep 7 van basisschool het Mozaïek. Dit bezoek was de aftrap voor de werving van een nieuwe kinderraad en kinderburgemeester voor het schooljaar 2022-2023. De burgemeester legde de kinderen uit wat het werk als raadslid en burgemeester inhoudt. En hoe dat er voor een kinderraad en kinderburgemeester ongeveer uit ziet.

Op 30 juni 2021 is Safae Ahannay gekozen als tweede kinderburgemeester van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ongeveer een keer per maand gaat zij op pad. Meestal met burgemeester Spies of een wethouder. Bijvoorbeeld om een nieuw buurthuis te openen samen met de burgemeester, of een nieuwe speeltuin. Of om namens kinderen een krans te leggen bij de dodenherdenking op 4 mei. Het e-mailadres kinderburgemeester@alphenaandenrijn.nl is speciaal voor kinderen uit de gemeente om vragen te stellen of om met een idee te komen.

Tijdens de selectiedag van vorig jaar voerden de kandidaat-kinderburgemeesters drie opdrachten uit. Ze moesten een interview geven aan een journalist van Studio Alphen, een opening verrichten samen met wethouder Gert-Jan Schotanus en een speech houden voor de Kinderraad. Safae was erg blij met haar benoeming. “Het is echt geweldig, want er was best hele goede concurrentie en dan verwacht je niet dat je het wordt. En dat besef je nu nog niet helemaal”, zei ze daarover tegen deze krant.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tips om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie Nieuws 23 jun, 13:36
Afbeelding
Signeersessie boek van oud-Boskoopse Mirjam Nieuws 23 jun, 13:10
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Kersverse wethouder Ines de Ridder bezoekt met leerlingen de Nieuwkoopse Plassen Nieuws 22 jun, 14:33
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:05
Afbeelding
VOA begint met enquête onder ondernemers Nieuws 22 jun, 10:47
Afbeelding
Kledingbank Groene Hart groeit uit zijn jasje en is op zoek naar groter pand Nieuws 22 jun, 10:10
Afbeelding
Tegels moeten de herkenbaarheid van Park Zegersloot gaan versterken Nieuws 22 jun, 09:32
Afbeelding
SBN: zorgen over stikstofplannen Politiek 21 jun, 14:34
Afbeelding
Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal Nieuws 21 jun, 14:18
Afbeelding
Niet alleen planten, ook banen op Open Kwekerijdag Nieuws 21 jun, 14:01
Afbeelding
Nieuw: kinderfestival Konijn aan de Rijn Cultuur 21 jun, 13:57
Afbeelding
Alphenaar in actie op EK tafeltennis Sport 21 jun, 10:06
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief