vlnr: Wethouder Gerard van As en Richard Dallinga, CEO Green Real Estate.
vlnr: Wethouder Gerard van As en Richard Dallinga, CEO Green Real Estate. (Foto: Oscar van Wijk )

Startsein voor bouw Baronie Haven in Alphen aan den Rijn

Nieuws

Alphen aan den Rijn - De doorstroom op de woningmarkt in Alphen aan den Rijn krijgt een nieuwe impuls. Ontwikkelaar Real Estate gaf onlangs, samen met de toekomstige bewoners, het startsein voor de bouw van 118 huur- en koopwoningen aan de Baronie Haven verdeeld over drie woongebouwen. De oplevering is gepland voor 2024. 

Met een druk op de knop gaven CEO Richard Dallinga en wethouder Gerard van As het startsein voor de bouw van 118 huur- en koopwoningen. De woningen zijn verdeeld over drie woongebouwen: de Havensuites, het Havenkwartier en de Havenmeester.

‘Zoeken naar beste verbinding’

Voor aanjager en ontwikkelaar Green Real Estate is het Rijnhavengebied een belangrijke plek. Alphen aan den Rijn is voor de ontwikkelpoot van de familie Zeeman de plek waar het allemaal begon.

“Op plaatsen waar wij actief zijn zoeken wij altijd naar de beste verbinding met de omgeving, en dat geldt natuurlijk zeker ook voor deze plek. Dit is tenslotte onze thuisbasis. Wij willen deze bijzondere plek aan het water behouden door het nieuw leven in te blazen en een combinatie van wonen, werken, winkelen, recreëren en ontmoeten te ontwikkelen,” vertelt Richard Dallinga, CEO van Green Real Estate. “Net als in de rest van Nederland is er ook in Alphen aan den Rijn een groot woningtekort. Met de komst van deze 3 wooncomplexen in Rijnhaven wordt de woonvoorraad flink uitgebreid. Door de mix van koop-, huur- en atelierwoningen wordt dit voormalige bedrijven- en industrieterrein een levendige en diverse locatie. Met uitzicht over het water dat direct verbonden is met het commerciële hart van gebied, De Baronie,” aldus Gerard van As, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen.

De transformatie van het gebied telt meerdere fases. De eerste stap werd in 2013 gezet, met de ontwikkeling van winkelcentrum de Baronie. De plek, waar vroeger cacao- en chocoladefabriek de Baronie gevestigd was, is een belangrijke trekpleister geworden voor de omgeving. Vorig jaar is Het Havenhuys opgeleverd: 34 duurzame en gasloze koopwoningen met een adembenemend uitzicht over de Rijnhaven.


De derde fase bestaat uit 3 woongebouwen. Havensuites omvat 43 appartementen waarvan 2 penthouses. Het Havenkwartier bestaat uit 12 atelierwoningen gericht op de combinatie van wonen en werken onder een dak. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. In wooncomplex De Havenmeester komen 63 huurwoningen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Netwerkborrel met nominaties: wie maakt kans op VOAward? Nieuws 5 dec, 15:35
Afbeelding
Midwinter Fair in het Archeon Cultuur 5 dec, 14:34
Afbeelding
Dolfijnen op Curaçao moeten Jayden meer zelfvertrouwen geven Nieuws 5 dec, 13:38
Afbeelding
Carbidschieten tijdens de jaarwisseling Nieuws 5 dec, 11:41
Afbeelding
Opknapbeurt speelplekken Nieuwkoop gereed Nieuws 5 dec, 11:09
Afbeelding
Beter fris op de Nieuwkoopse winterbraderie dan de hitte op de zomerse editie Nieuws 5 dec, 10:56
Afbeelding
Volgende stap aanpak bodemdaling in drie polders in Kaag en Braassem Nieuws 5 dec, 09:56
Afbeelding
‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren uit het Groene Hart Nieuws 5 dec, 08:55
Afbeelding
Grote Clubactie: opbrengst bijna 13 miljoen euro Nieuws 1 dec, 11:41
Afbeelding
Kerstmarkt voor goed doel in Ter Aar Nieuws 1 dec, 10:23
Afbeelding
Amnesty Boskoop houdt schrijfmarathon Nieuws 1 dec, 09:55
Afbeelding
Kerstpakkettenactie: steuntje in de rug Nieuws 1 dec, 09:43
Afbeelding
CDA maakt kandidatenlijst voor PS bekend Politiek 30 nov, 12:02
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief