Junior Triatlon is terug van weggeweest in Hazerswoude-Dorp

Nieuws
De Junior Triatlon gaat weer beginnen.
De Junior Triatlon gaat weer beginnen. (Foto: archief)

HAZERSWOUDE-DORP - Na 2 jaren afwezigheid zijn de voorbereidingen in volle gang voor de organisatie van de Junior Triatlon. Het evenement heeft plaats op zondag 3 juli op het terrein van zwembad de Hazelaar. 

Nu het weer kan, streeft de organisatie om het evenement terug te krijgen in de vorm van de afgelopen drie edities, met veel deelnemers en breed gedragen door de vrijwilligers van het dorp. “Zij maken het feest compleet”, aldus Olivier Dussine van de organisatie. “Onze Junior Triatlon is veel meer dan een sportwedstrijd; het is een sociaal evenement voor het hele gezin en voor het dorp, waar onze jonge deelnemers genieten van het enthousiaste publiek.”  

De vorige editie was volgens Dussine een geslaagd evenement met meer dan 160 deelnemers. “Gestart in Hazerswoude-Dorp 5 jaar geleden, trekt het evenement steeds meer deelnemers vanuit andere regio’s.”

Ook dit jaar is het motto “iedereen kan meedoen”. Kinderen van 7 tot en met 14 jaar oud kunnen - ongeacht hun niveau - deelnemen aan deze triatlon: zwemmen in openlucht zwembad De Hazelaar, fietsen in de mooie polder en afsluitend hardlopen door het dorp en op de voetbalvelden van de Hazerswoudse Boys.

‘Het is een sociaal evenement voor het hele gezin en voor het dorp’

De kinderen van 7 tot en met 10 jaar zwemmen 75 meter, fietsen 5 kilometer en lopen 1.25 kilometer hard. De kinderen van 11 van 14 jaar zwemmen 125 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2.5 kilometer hard. De kinderen kunnen zich ook als team inschrijven om samen de finish de bereiken. Inschrijven kan via www.triathlon-hazerswoude.nl. 

De inschrijving kost 5 euro en de kinderen die ingeschreven zijn voor 15 juni, zijn verzekerd van een mooi T-shirt bij de finish. 

Kennismaken

Ook dit jaar zijn er gratis trainingen om onervaren deelnemers met deze sport kennis te laten maken. Deze trainingen zijn bij Zwembad De Hazelaar op zaterdag 10, 17 en 24 juni om 14.00. Het adres is Sportparklaan 17.