Stadsevent ‘Stem van de stad’ van start: Alphenaren spreken zich uit over (ervaren) discriminatie

Nieuws
De Regenboog Alliantie komt op voor de belangen van LHBTI'ers.
De Regenboog Alliantie komt op voor de belangen van LHBTI'ers. (Foto: archief Joost de Mooij)

ALPHEN - Het stadsevent ‘Stem van de Stad – Discriminatie: wat is jouw verhaal?’ heeft donderdag 16 juni plaats in Cultuurcentrum Parkvilla. Tijdens dit event gaan Alphenaren met elkaar in gesprek over het ervaren van discriminatie, de impact van deze ervaring op het vertrouwen in elkaar en in de samenleving en over hoe zij zelf actief kunnen bijdragen aan een veilige en inclusieve stad.

“In Alphen aan den Rijn mag je zijn wie je wilt zijn. Toch komt discriminatie nog altijd voor”, meldt de gemeente Alphen. “In 2021 registreerden de Politie en Stichting iDb, de anti-discriminatievoorziening van Alphen aan den Rijn 83 incidenten en voorvallen van ervaren en gesignaleerde discriminatie. Discriminatie op grond van herkomst, ras en chronische ziekte waren de meeste voorkomende discriminatiegronden die werden geregistreerd in de gemeente. Dit onderstreept de noodzaak om met elkaar in gesprek te gaan over alledaagse situaties en de eigen rol en verantwoordelijkheid daarin, over wat je kunt doen en wat werkt.”

De gemeente vervolgt: “Discriminatie gaat iedereen aan. Daarom zijn alle Alphenaren van harte uitgenodigd deel te nemen aan het stadsevent ‘Wat is jouw verhaal?’ van 18.30 uur (inloop) tot 22.00 uur, met host Mike Mourits, die werkzaam is bij Studio Alphen. 

‘Wat is jouw verhaal?’

Mensenbieb

Tijdens het event leen je een levend boek uit de Mensenbieb en spreek je iemand die je normaal niet zo snel zou spreken. Kom je meer te weten over je eigen vooroordelen tijdens de workshop ‘Inclusief Communiceren’ en leer hoe je een gesprek voert dat begrip en verbinding oplevert, ondanks dat iemand een hele andere mening heeft. Gaan stadsgenoten met elkaar in gesprek over discriminatie. Wat kun je zelf actief bijdragen aan een veilig en inclusief Alphen aan den Rijn? Kun je je uitleven tijdens de creatieve workshop ‘Wat is jouw verhaal? ’En ontwerp je, jouw eigen ansichtkaart.”

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.alpheninclusief.nl/publicatie/succesverhaal/persbericht-constructieve-geluiden-uit-de-stad-alphenaren-spreken-zich-uit .

Het Stadsevent maakt onderdeel uit van de anti-discriminatiecampagne ‘Wat is jouw verhaal?’ die begin 2022 door Stichting iDb in opdracht van de gemeente is gelanceerd.