Synchroon start met bouw van Westvaartpark

Nieuws
De bouw is begonnen.
De bouw is begonnen. (Foto: Synchroon)

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, en bouwbedrijf Knaap Maatwoningen hebben woensdag 8 juni de start van de bouw van de eerste 58 eengezinswoningen in Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk gevierd. In de gehele wijk komen er de komende jaren circa 296 woningen bij.  

Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn heeft onder toeziend oog van kopers en projectbetrokkenen, symbolisch de eerste heipaal geslagen. Daarna was er ruimte voor de toekomstige bewoners om verder met elkaar kennis te maken.

Fase 1 van Westvaartpark bestaat uit 58 woningen met een diversiteit aan woningtypen zoals verandawoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een geschakelde villa en woningen met het gehele woonprogramma op de begane grond. De woningen in deze nieuwe wijk met een oer-Hollands karakter vielen volgens Synchroon in de smaak en waren snel verkocht. Vanaf deze week staat de eerste informatie over de woningen van fase 2A op de projectwebsite. De verkoop van deze woningen begint begin juli.

“Westvaartpark ligt in het midden van het Groene Hart. De groene omgeving met haar dorpse karakter en goede ligging in de Randstad, maakt deze locatie extra bijzonder. Westvaartpark ligt centraal met alle voorzieningen zoals scholen, winkels en sportvoorzieningen om de hoek. Steden en plaatsen als Leiden, Alphen aan den Rijn en Zoetermeer zijn eenvoudig per fiets bereikbaar. En als het toekomstige station is aangelegd, ook per trein”, stelt de coöperatie.

“Alle woningen worden “BENG” gebouwd. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Om te zorgen dat het gebouw-gebonden energiegebruik bijna nul is (los van de huishoudelijke apparaten), wordt de woning onder meer voorzien van warmtepompen en warmteterugwinning. De woningen gaan op in de typerende landelijke omgeving, maar voelen ook eigentijds aan door het stijlvolle ontwerp van Bureau 070 architecten.”

Projectteam Westvaartpark bestaat uit Synchroon, Bureau 070 architecten, BGSV bureau voor stedenbouw en bouwbedrijf Knaap Maatwoningen B.V. in samenwerking met de gemeente.
Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte.