Wethouder Gert-Jan Schotanus is klaar om de eerste tegel met de opdruk en logo Park Zegersloot in de grond te plaatsen. Daarachter van links naar rechts: Ton van Ewijk, voorzitter van de VVPZ, Roel Wierink van de gemeente en Koosje Koeijer, voorzitter van PReT.
Wethouder Gert-Jan Schotanus is klaar om de eerste tegel met de opdruk en logo Park Zegersloot in de grond te plaatsen. Daarachter van links naar rechts: Ton van Ewijk, voorzitter van de VVPZ, Roel Wierink van de gemeente en Koosje Koeijer, voorzitter van PReT. (Foto: Hans Willering)

Tegels moeten de herkenbaarheid van Park Zegersloot gaan versterken

Nieuws

ALPHEN - Het Park Zegersloot omvat meer dan de Zegerplas. Het Prinses Irenebos, het gebied achter de kinderboerderij, delen van de golfclub en het gebied richting voetbalclub ARC vallen allemaal onder het park. Op meerdere plekken staan borden en aanduidingen om dat aan te geven. Binnenkort worden op alle verharde paden naar het Zegerslootgebied tegels op de grond geplaatst om de herkenbaarheid van het Park Zegersloot te vergroten. De eerste tegel is onlangs in de grond geslagen door wethouder Gert-Jan Schotanus.

Hans Willering

Het idee is geïnitieerd en gefinancierd door de Vereniging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) en de Stichting Platform Recreatie en Toerisme Alphen aan den Rijn (PReT). Het park heeft tot doel om recreatie, natuur en sport zo goed mogelijk in het park te accommoderen en te faciliteren. Talloze horecagelegenheden, verenigingen en sportclubs zijn gevestigd in het park. Denk aan de surfclub, de roeivereniging, de golfclub, en de waterski baan, om een paar te noemen. Maar ook kan de wintersport in het park worden beoefend. De gemeente Alphen is eigenaar van het park en wordt hierin ondersteund door de bovengenoemde organisaties: VVPZ en PReT.

Renovatie

Ton van Ewijk is voorzitter van de VVPZ. “Om het park aantrekkelijk te houden hebben we in de afgelopen jaren samen met de gemeente aandacht besteed aan de renovatie van wat nu het Prinses Irenebos is, het voormalige Heempark”, vertelt hij. “Onlangs hebben we een rapport uitgebracht over Park Zegersloot Zuid, aan de andere kant van het park omdat daar ook renovaties nodig zijn. Dit is nog best complex wegens de verschillende karakteristieken in dat gebied. Er bestaat een delicaat evenwicht tussen ecologische verbindingen, de natuur en recreatie. We zijn dit nu aan het bestuderen in overleg met de gemeente.”

Aantrekkelijkheid

Koosje de Koeijer, voorzitter van PReT, herkent zich in de woorden van Van Ewijk en vult aan: “We zijn door verschillende ondernemingen opgericht die zich bezighouden met toerisme en recreatie in Alphen zoals Avifauna en Archeon. We willen de toeristische en recreatieve aantrekkelijkheid vergroten. Dan doen we in nauw overleg met meerdere bedrijven en in samenwerking met de gemeente. Zo plaatsen we informatiezuilen op meerdere plekken, het aanbrengen en verbeteren van fietsroutes, Alphen is een steeds belangrijker fietsknooppunt. Als straks de fietsbrug over het AAR Kanaal is gerealiseerd ontstaan er veel meer mogelijkheden.”

De tegel is door de VVPZ bedacht en ontworpen. Van Ewijk: “Ons bestuurslid, Fons Veraart, heeft het ontwerp op zich genomen. Er is een programma van eisen opgesteld, bijvoorbeeld de tegel moet slijtagebestendig zijn en goed herkenbaar zijn. Op de tegel is ook het logo van het park geplaatst. Vervolgens is een bedrijf aangezocht om de tegel te maken. Daar is een paar maanden overheen gegaan. De gemeente zorgt voor de plaatsing en onderhoud van de tegels op meer dan 50 locaties. We willen de bekendheid van het Park hiermee versterken.”

Ook wandelaars en fietsers maken veel gebruik van het park. De Koeijer: “Wij hebben meegefinancierd aan de tegel omdat we het ook belangrijk vinden het park aantrekkelijk en herkenbaar te houden.”

VVPZ en PReT willen Alphen positioneren als de groene long van het Randstad gebied. Daar speelt Park Zegersloot een belangrijke rol in.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Afbeelding
Alphense Summercamp staat op het programma Cultuur 8 aug, 16:15
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 8 aug, 15:13
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 8 aug, 14:12
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 8 aug, 09:18
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief