Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine

Nieuws
Maar liefst bijna 15 k komt ten goede aan Oekraïense vluchtelingen.
Maar liefst bijna 15 k komt ten goede aan Oekraïense vluchtelingen. (Foto: Lions Kaag & Braassem)

KAAG EN BRAASSEM - De online veiling van Rotary Roelofarendsveen en Lions Kaag en Braassem is op woensdag 15 juni afgesloten. De organisaties hebben een mooi bedrag van 14.327,50 euro opgehaald voor Oekraïense vluchtelingen.

Rotaryclub Roelofarendsveen en Lionsclub Kaag en Braassem kwamen samen in actie voor Oekraïne. De serviceclubs hielden van 15 april tot 15 juni een online veiling waar mensen konden bieden op ‘mooie, aantrekkelijke kavels’. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De opbrengst van de veiling komt volledig ten goede aan de opvang van gevluchte Oekraïners in de gemeente Kaag en Braassem en in Moldavië. De hulp aan Oekraïners in Kaag en Braassem verloopt via de lokale netwerken van beide serviceclubs. “Voor de hulp aan de gevluchte Oekraïners in Moldavië wordt nauw samengewerkt met een Moldavische zusterclub van Lionsclub Kaag en Braassem en een hulporganisatie daar ter plaatse. Ondanks de armlastige situatie van de Moldavische bevolking zelf worden Oekraïense vluchtelingen ook daar met open armen ontvangen. Zij kunnen de hulpgoederen die van de veilingopbrengst aangeschaft en afgeleverd kunnen worden meer dan goed gebruiken”, aldus de organisaties.

Heel lang kunnen de leden serviceclubs niet stil gaan zitten, beide clubs zijn al weer vol in de voorbereidingen van de Fiets voor je Club tocht (26 juni) en de Poldertocht (4 september).