Signeersessie boek van oud-Boskoopse Mirjam

Nieuws
De signeersessie van het boek 'Hoe kank'er mee omgaan', geschreven door de oud-Boskoopse Mirjam van der Burg-Oskam.
De signeersessie van het boek 'Hoe kank'er mee omgaan', geschreven door de oud-Boskoopse Mirjam van der Burg-Oskam. (Foto: PR)

BOSKOOP - De signeersessie van het boek ‘Hoe kank’er mee omgaan’, geschreven door de oud-Boskoopse Mirjam van der Burg-Oskam, is onlangs druk bezocht. De zomerse warmte weerhield de mensen er niet van om het boek op te komen halen en te laten signeren. Er waren ook Boskopers aanwezig. 

Het boek werd onthuld met een toespraak en Mirjam van der Burg werd flink in de bloemen gezet. Hierna kon zij met haar pen aan het werk. Hoe kank’er mee omgaan is ‘een prachtig krachtig echt verhaal’, volgens Mirjam’s chirurg Emiel Rutgers van het AVL Amsterdam. Rutgers schreef een voorwoord in Mirjam’s boek, volgens de schrijfster ‘recht uit het hart’. 

“Helaas, maar zeer gegund, is Emiel Rutgers afgelopen november met pensioen gegaan. Na 35 jaar nam hij afscheid van het Antoni van Leeuwenhoek. Als bijzondere verrassing kreeg hij een eervolle AVL-Penning. Een penning die alleen bij zeer hoge uitzondering aan medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek wordt uitgereikt”, legt Van der Burg uit. 

“Emiel heeft deze penning gekregen vanwege zijn bijzondere inzet voor de patiënten en de ontwikkeling van de oncologische zorg van het Antoni van Leeuwenhoek, zowel in de kliniek als op het gebied van onderzoek. Wat een mensenmens, mijn reddende engel”, zo zegt ze.

Mirjam van der Burg is ook wel bekend als Mirjam Oskam, een bekend gezicht in Boskoop. In het kwekersdorp runde zij samen met haar ouders Herman en Agaath Oskam een bloemenwinkel aan de Zijde 42.

Het boek ‘Hoe kank’er mee omgaan’ is onder meer te koop via www.gigaboekshop.com/product/hoe-kanker-mee-omgaan.

Alle opbrengsten van het boek komen ten goede aan borstkankeronderzoek van het AVL Amsterdam. Mirjam van der Burg: “Steun borstkankeronderzoek en help deze vreselijke ziekte te bestrijden!”

Mirjam van der Burg-Oskam met haar boek.