Gemeente Alphen begint campagne tegen pesten met videoclip

Nieuws
Pesten is 'not done'. Sommige kinderen houden daar levenslang last van.
Pesten is 'not done'. Sommige kinderen houden daar levenslang last van. (Foto: archief/Adobe Stock)

ALPHEN - De campagne ‘Pesten doe er wat aan’ in de gemeente Alphen is begonnen. De campagne wordt gesteund door het campagnelied ‘Praat erover’ en een coole videoclip van the ATP crew (Alphen Tegen Pesten) en is een initiatief van de Alphense kinderraad. De kinderen hebben zelf een campagne bedacht en hun budget van € 10.000 ingezet om pesten in Alphen aan den Rijn tegen te gaan. 

Op woensdag 29 juni is de videoclip gelanceerd. De Alphense kinderraad besloot op 2 februari 2022 om hun budget van € 10.000 in te zetten om pesten in Alphen aan den Rijn te stoppen. De kinderen hebben zelf een campagne bedacht. Naast de videoclip en het campagnelied is er ook een reeks posters en kaarten gemaakt waarvoor de kinderen zelf model hebben gestaan. De posters zijn bedoeld om op school op te hangen. De kaarten worden onder leerlingen uitgedeeld.

De kinderraadsleden hebben pestgedrag aan het begin van hun ambtsperiode in de top 3 gezet van thema’s waar zij mee aan de slag wilden gaan. De campagne tegen pesten is het eindresultaat. Volgens de kinderraad is er helaas niet één antipestmethode die altijd werkt. Maar kinderen en jongeren moeten wel weten dat als je iemand pest er consequenties aan vast zitten. En dat wil de kinderraad duidelijk maken tijdens de Alphense campagne.

Volgens kinderombudsman Margrite Kalverboer komt pesten in Nederland vaak voor: één op de tien kinderen wordt regelmatig gepest. Dat is ongeveer drie kinderen in elke klas. Er moet volgens Kalverboer meer aandacht komen voor het bestrijden van pesten buiten schooltijd. Ze pleitte daar begin deze maand voor.

De club kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=bDCHdtrnNgs