Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht' is er in het bezoekerscentrum een ware explosie van kleuren te zien.
Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht' is er in het bezoekerscentrum een ware explosie van kleuren te zien. (Foto: Bezoekerscentrum De Veenweiden)

Uitbundige bloemenpracht in bezoekerscentrum

Nieuws

ALPHEN - “Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien.” De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.

Schilderen is voor Truus Serdijn geen vak van negen tot vijf. “Het is veel meer een ontembare inspiratie van creativiteit, die niet tijd gebonden is. Na een periode van minimalisatie van kleur en figuratie, komen de kleuren tegenwoordig weer spontaan terug.”

“Is er geen thema, dan schilder ik als het ware ‘in een roes’, waarbij de handelingen van het schilderen intuïtief worden gestuurd”, aldus Truus Serdijn. “Het verandert regelmatig van gedaante. Het eindresultaat is dan ook een vorm van gecontroleerde emotie.”

Bestuderen

“Ook gebruik ik de visuele werkelijkheid, omdat abstractie en figuratie, materie en idee, zich goed laten samenvoegen.” Het eindresultaat komt volgens de kunstenares voor een groot gedeelte tot stand door een nauwkeurige bestudering van het onderwerp. “Schilderen is voor 80 procent kijken en voor 20 procent doen.”

De glaskunst van Adrie Zaalberg vormt een mooie blijkvanger in de tuin of op het balkon. De technieken die zij gebruikt zijn glasfusie en glas in lood.

Expositie

De werken van Truus Serdijn en Adrie Zaalberg zijn te bekijken tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. 

Het bezoekerscentrum is te vinden aan de Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn. “Daar wordt tevens in de permanente tentoonstelling via zes verschillende invalshoeken het verhaal van de Rijn & Veenstreek uit de doeken gedaan. De gastvrouwen en -heren kunnen je daarover van alles vertellen.”

Wandeltochten

“Tevens kunnen zij je informeren over mogelijke wandel- en fietstochten in de regio als over mogelijkheden voor een rondleiding rondom het Bezoekerscentrum en in het Prinses IreneBos om meer te weten te komen over wat er zoal groeit en bloeit.”

Meer informatie is te vinden op de site: www.bc-deveenweiden.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Werken van twee kunstenaars bewonderen Cultuur gisteren
Afbeelding
Jubileumboek 100 jaar Adventskerk binnenkort verkrijgbaar Nieuws 10 aug, 15:01
Afbeelding
Stichting Help Anders en bibliotheek Rijn en Venen werken samen Nieuws 9 aug, 14:34
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 9 aug, 14:29
Afbeelding
Pop-In Koor Boskoop zoekt leden Nieuws 9 aug, 11:09
Afbeelding
‘Ik wil iets doorgeven aan toekomstige generaties’ Nieuws 9 aug, 10:38
Afbeelding
Het begon met een ijsje in de speeltuin voor briljanten bruidspaar Angenent Nieuws 9 aug, 09:27
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Alphense krasse knar André Vrees doet nog mee aan EK’s en WK’s Sport 8 aug, 18:45
Afbeelding
Speldjes voor julilerende vrijwilligers Nieuws 8 aug, 18:39
Afbeelding
‘Samen houden we het in Boskoop schoon’ Nieuws 8 aug, 18:27
Afbeelding
Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit Nieuws 8 aug, 16:53
Afbeelding
Eremetaal Hoogendoorn in twee rondes Sport 8 aug, 16:29
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief