Bloemen voor de heer de Wolff en bloemen en taart voor de heer Sassen en zijn vrouw.
Bloemen voor de heer de Wolff en bloemen en taart voor de heer Sassen en zijn vrouw. (Foto: MeerWonen)

Appartementencomplex MeerWonen opgeleverd

Nieuws

ROELOFARENDSVEEN - Het project van MeerWonen in Westend in Roelofarendsveen is afgerond. Onlangs zijn de sleutels van de 60 energieneutrale woningen aan de huurders overhandigd. Een feestelijk moment voor alle betrokken partijen. Zowel senioren als starters verhuizen de komende tijd naar hun nieuwe stek.

Alle huurders waren maandagmiddag 27 juni uitgenodigd voor een informele bijeenkomst in een nabij gelegen café. Hier kon men onder het genot van een hapje en drankje bijpraten met de nieuwe buren en met de medewerkers van MeerWonen en Heembouw. Met name de uitstraling van de appartementen in de waterrijke omgeving en de nabijheid van voorzieningen werden als pluspunten genoemd. De heer Sassen is één van de huurders die de sleutel van zijn nieuwe woning ontving. Dubbel feest want hij was die dag ook jarig. “We zijn heel blij met onze nieuwe energiezuinige woning. Alles is gelijkvloers en lekker comfortabel. We stonden al lang ingeschreven, maar waren er eerder nog niet aan toe om te verhuizen. Nu was de tijd rijp en kwam dit appartement op het juiste moment op ons pad. Een heel mooi verjaardagscadeau!”

De appartementen zijn met lokaal maatwerk toegewezen. Hiermee kregen inwoners van Kaag en Braassem voorrang. Met als mooi resultaat dat àlle woningen zijn verhuurd aan inwoners van deze gemeente. Eenendertig van deze woningen zijn verhuurd aan huurders van MeerWonen. Op deze manier blijft MeerWonen de verhuisstroom in de gemeente versterken. Drie woningen zijn verhuurd aan bewoners van Kaageiland die door brand hun huis en haard zijn kwijtgeraakt.

Mantelzorg

Twee woningen zijn aangeboden in een mantelzorgconstructie, waardoor mantelzorger en mantelzorgnemer dicht bij elkaar in het complex wonen. De heer de Wolff is de bewoner die mantelzorg ontvangt. Hij woont door deze constructie dichtbij zijn ex-vrouw of zoals hij zelf zegt ‘de moeder van de kinderen’. Zij helpt hem waar nodig en daar is hij heel blij mee. “Wat fijn dat ik naar dit toegankelijke appartement op de begane grond kan verhuizen. Het voelt prettig en comfortabel aan. En het feit dat de temperatuur in de woning vrijwel constant is, is belangrijk voor mijn gezondheid.”

Het uitgangspunt voor elk project van MeerWonen is het realiseren van nieuwbouw die voldoet aan hoge duurzaamheidsnormen. De appartementen zijn levensloopbestendig, extra geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp die op een duurzame bron is aangesloten. Ook het behoud van groen en nestgelegenheid voor vogels zijn een belangrijke voorwaarden. Bij Westend ligt er een sedumdak op de bergingen en zijn vleermuisstenen in de gevels van het gebouw gemetseld. Faro Architecten maakte het ontwerp.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 13 uur geleden
Afbeelding
Extreme droogte houdt aan: ‘Vinger aan de pols’ Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Duizenden bezoekers bij touwtrekken en familiedag Trekkertrek in Koudekerk Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Willemien Rouwhorst is vrijwilliger bij SamenhuiS: ‘Hier mag alles er zijn’ Nieuws 5 aug, 13:54
Afbeelding
KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht Nieuws 5 aug, 13:35
Afbeelding
Nick & Simon te zien in Castellum Cultuur 5 aug, 11:00
Afbeelding
Van den Dool en Juffermans tonen hun werken Cultuur 5 aug, 10:44
Afbeelding
Werkzaamheden aanleg fietsbrug Aarkanaal gaan bijna beginnen Nieuws 5 aug, 09:54
Afbeelding
Alphen zoekt nieuwe klimaatburgemeester Nieuws 5 aug, 09:32
Afbeelding
Veni, vidi, vinci centraal in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht Nieuws 3 aug, 19:00
Afbeelding
Plant een zaadje bij de buren Nieuws 3 aug, 11:41
Afbeelding
Lizzy de Greef bereikt finale Belgian Open Sport 3 aug, 11:06
Afbeelding
Marokkaans eten centraal in de bieb Nieuws 3 aug, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief