De Zevensprong bestaat 50 jaar en viert feest

Nieuws
Feestvierende kinderen.
Feestvierende kinderen. (Foto: Aangeleverd Jeanette Broer)

BOSKOOP - Jenaplanschool de Zevensprong uit Boskoop heeft donderdag 7 juli het 50-jarig jubileumfeest gevierd. In aanloop naar het feest speelde groep 8 op woensdag 6 juli voor alle kinderen van de school de eigen gemaakte musical en op donderdag 7 juli was het eindelijk zo ver.

‘s Ochtends werden de kinderen op het sportveld van Floreant opgewacht door Bart van Herk van beweegpartner en Sofie de Wilde van Soof’it om samen een geweldige sportdag te beleven. Er waren stormbanen, een tumbling baan, boogschieten en nog veel meer spellen die de kinderen met hulpouders en veel oud-leerlingen van de school konden spelen.

Na de sportochtend werden de kinderen met hun ouders vanaf 15.30 uur weer op school verwacht, waar zij over een rode loper en onder een ballonnenboog door het schoolplein op konden komen. Op het plein en in de Plataan waren allerlei activiteiten, waaronder vlaggetjes versieren, kleding maken van vuilniszakken maken, glitter tattoos en een silent disco. Hiernaast stond er een friet- en poffertjeskraam waar kinderen een heerlijk portie frietjes en poffertjes konden halen. Ook het WNF waar kinderen lid konden worden en leuke cadeautjes konden komen was aanwezig.

Gouden Loterij

En natuurlijk was er ook eindelijk de trekking van de gouden loterij waar veel sponsoren uit de school en uit Boskoop fantastische cadeautjes hadden gesponsord. Zelfs Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen, had volgens de school een meeloopdagdeel gesponsord.

Boksen

Aan het einde van het feest waren er nog demonstraties boksen, breakdance door kinderen van de school en waren er twee ouderparen die een mooi staaltje salsa lieten zien.

Zang

Op vrijdag 8 juli hebben de kinderen met de groepsleiders en veel ouders het schooljaar, het Zevenspronglied zingend met elkaar afgesloten.

“Al met al is het afgelopen schooljaar een prachtig jubileumjaar geweest waar met heel veel plezier op teruggekeken kan worden”, aldus directeur Jeannette Broer.