Gemeente houdt enquête over een nieuwe locatie voor hondenspeeltuin

Nieuws
Het tijdelijke losloopgebied in bedrijventerrein Steekterpoort gaat verdwijnen.
Het tijdelijke losloopgebied in bedrijventerrein Steekterpoort gaat verdwijnen. (Foto: Markéta Machová via Pixabay)

ALPHEN - Het tijdelijke losloopgebied in bedrijventerrein Steekterpoort gaat verdwijnen. Het terrein wordt in de toekomst bebouwd als onderdeel van het bedrijventerrein. Samen met Stichting de Alphense Hondenbezitter is de gemeente Alphen op zoek naar een nieuwe locatie voor het veel gebruikte losloopgebied en hondenspeelterrein.

Om te bepalen waar de nieuwe locatie en inrichting van het losloopgebied aan moeten voldoen, heeft de gemeente hulp nodig van de inwoners. “Want: hoe laat u uw hond het liefst uit? Loopt u altijd een rondje in de buurt of bezoekt u ook regelmatig een losloopgebied? En hoe zou zo’n losloopgebied of hondenspeelterrein er volgens u uit moeten zien? Om hier een zo breed mogelijk inzicht in te krijgen, vragen wij u om een korte enquête in te vullen. De enquête is zowel toegankelijk voor Alphense hondenbezitters als voor niet-hondenbezitters.”

Tot uiterlijk 24 augustus kunnen inwoners de enquête invullen. Ze kunnen zich na de enquête inschrijven om op de hoogte te worden gehouden van de onderzoeksresultaten. De gemeente gaat aan de slag met alle verzamelde gegevens en gaat samen met de stichting Alphense Hondenbezitter op zoek naar een nieuw hondenspeelterrein.  

De enquête staat op www.hondenuitlatenalphen.nl. 

Het verkeerd uitlaten van een hond kan leiden tot een boete:

Hond niet aanlijnen: 100 euro.

Geen opruimzakje of schepje bij zich hebben: 100 euro.

Niet meteen opruimen hondenpoep: 150 euro.

Hond in gebied laten lopen waar het niet mag, bijvoorbeeld op een kinderspeelplaats: 150 euro.