Alphense zwembaden krijgen keurmerk

Nieuws
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

ALPHEN - Wethouder Gert-Jan Schotanus (o.a sport) heeft maandag 18 juli uit handen van mascotte Kees de Zeehond en directeur Remco Pielstroom het keurmerk veilig en schoon voor beide zwembaden van De Thermen2 ontvangen. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad AquaRijn goed doorstaan, waardoor de zwembaden in Alphen aan den Rijn wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Het behalen van het keurmerk is een erkenning voor de zwembaden. Directeur Remco Pielstroom: “Het keurmerk geeft aan dat wij voldoen aan de strenge regelgeving rondom hygiëne, veiligheid en badinrichting. We werken daar iedere dag heel hard aan, dus het is fijn die erkenning te krijgen.”

Schoon en veilig zwemmen

Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Wettelijke kaders zwembaden

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van de zwembaden in Alphen aan den Rijn aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Zwembaden in Alphen aan den Rijn

Wil je een frisse duik nemen, peuterzwemmen of aan je conditie werken in het zwembad? In en om Alphen aan den Rijn vind je naast Zwembad de Hoorn en zwembad AquaRijn heel veel zwembaden waar je heerlijk kunt ontspannen. Alleen óf met jouw kinderen. En dat is niet alleen leuk, maar ook gezond want zwemmen is goed voor je. Je krijgt er energie van en sporten zorgt ervoor dat je beter slaapt en daar profiteer je elke dag opnieuw van.

Wil je zwemmen in Alphen aan den Rijn en omgeving? Hier kun je terecht:

Zwembad Aquarijn
Cantharel 10, Alphen aan den Rijn
0172 820 274

Zwembad De Hoorn
Van Foreestlaan 4, Alphen aan den Rijn
0172 418 700

Zwembad De Hazelaar
Sportparklaan 17, Hazerswoude-Dorp
0172 588 676

Zwembad De Wel
Julianalaan 1a, Nieuwkoop
0172 571 820

Prins Willem Alexanderbad
Kerklaan 24, Koudekerk aan den Rijn
071 341 25 39

Zwembad De Tweesprong
Lucas van Leydenlaan, Roelofarendsveen
071 331 32 22

Buiten zwemmen in Alphen aan den Rijn

Niets is verfrissender dan op een warme zomerdag een duik nemen in het zwembad. De gehele zomer kun je bij veel zwembaden ook buiten zwemmen in Alphen aan den Rijn. Maar, ook als het kouder wordt hoef je je zwemkleding niet in de kast te laten als jij fan bent van buitenzwemmen. Zo houdt De Thermen2, de beheerder van Zwembad AquaRijn en Zwembad De Hoorn, winterzwemmen. In december en januari kun je volop baantjes trekken en dobberen in de verwarmde buitenzwembaden.