Eetadressen in gemeente Alphen gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Nieuws
Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel.
Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel. (Foto: Aangeleverd)

ALPHEN - In de gemeente Alphen worden sinds enkele maanden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer plaatsgenoten te ontmoeten, houdt Stichting Eet Mee het project Oekraïners Aan Tafel. Als inwoner van de gemeente ontvang je een of meer Oekraïense vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. 

“Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Jij ontmoet de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een waardevolle kennismaking met inwoners van de gemeente en hoe zij leven”, meldt de stichting.” Voor Oekraïense deelnemers in Alphen aan den Rijn zoeken we nu een gezellig eetadres om een keertje te kunnen aanschuiven.”

Enkele eerdere reacties waren: “Dankzij onze gastvrouw en gastheer hadden mijn dochter en ik een heel speciale avond. We hebben genoten van de ontspannen sfeer en de interessante gesprekken. Ik vond het ontroerend, heel indringend en ben heel blij dat ik dit mocht doen.”

Meedoen

Wil jij ook meedoen? Op basis van ieders wensen en mogelijkheden maakt de stichting een match. Meer informatie/aanmelden via www.eetmee.nl of t 030-2213498.

Eet Mee is een landelijk platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Dat kan online of bij iemand thuis. “Onze deelnemers zijn stellen, alleenstaanden, gezinnen; van student tot pensionado, hier geboren en getogen of nieuw in het land. Onze etentjes bieden een kans op bijzondere en waardevolle eetontmoetingen.”