Feestelijke fietstocht met 15 duofietsen

Nieuws
Fietsmaatjes is naar eigen zeggen een groot succes in de gemeente Alphen.
Fietsmaatjes is naar eigen zeggen een groot succes in de gemeente Alphen. (Foto: archief Peter Franken)

ALPHEN - Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn bestaat op 9 augustus drie jaar. Dit wordt gevierd met een gezamenlijke fietstocht met maar liefst 15 duofietsen en evenveel vrijwilligers en gasten. De tocht voert van het Europapark in Kerk en Zanen naar de TaarTenTuin in Aarlanderveen, en weer terug naar Alphen. De stoet vertrekt om 13.30 uur. 

Het belooft volgens de organisatie een feestelijk evenement te worden waarbij de duofietsen voor de gelegenheid vrolijk zijn versierd. “Fietsmaatjes is een groot succes in Alphen. Sinds de start in augustus 2019 zijn we enorm gegroeid. Er zijn inmiddels 16 duofietsen, en vele gasten en vrijwilligers maken regelmatig mooie fietstochten met elkaar. Er zijn 13 duofietsen beschikbaar in Alphen, 2 in Boskoop en ook in Aarlanderveen is een duofiets beschikbaar.”

Succes

De organisatie vervolgt: “Het succes van Fietsmaatjes is te danken aan verschillende vrijwilligers van het eerste uur. Marg van Wegen is zo iemand. Zij stond aan de wieg van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.” Van Wegen vertelt: “In Nederland groeien we op met fietsen. Veel mensen fietsen hun leven lang. Maar soms komt er een moment dat het niet meer gaat.

Prachtig

Met Fietsmaatjes kan zo iemand dan tóch blijven fietsen. Ik vind het prachtig dat we het duofietsen met Fietsmaatjes ook in Alphen op de kaart hebben kunnen zetten! Op 9 augustus willen we dat aan heel Alphen laten zien met deze fietstocht.”

“Houdt u van fietsen en wilt u dankbaar en sportief vrijwilligerswerk doen? Of wilt u zich als gast aanmelden, omdat zelfstandig fietsen niet (meer) lukt? Meld u dan aan bij Fietsmaatjes.”