KinderzwerfboekStation ziet het levenslicht

Nieuws
De organisatie hoopt dat alle kinderen gaan lezen.
De organisatie hoopt dat alle kinderen gaan lezen. (Foto: Aangeleverd)

BENTHUIZEN - Er is op de Bentwoudlaan 2 in Benthuizen een KinderzwerfboekStation opgericht. Kinderen uit de omgeving kunnen binnen bij Schenkerij “De Boomgaard” terecht. Daar staan in de kast voorleesboeken, AVI-zelf-lees-boeken en enkele bekende boeken die ook leerlingen uit de onderbouw voortgezet onderwijs aanspreken. Dat stelt de organisatie Kinderzwerfboek.

Mieke Sonneveld, eigenaresse van Schenkerij De Boomgaard,  is blij verrast met het KinderzwerfboekStation: “Toen Tonneke mij kwam vragen om een leuk plekje, was ik meteen enthousiast. Als kinderen mee willen doen, kunnen ze bij ons een boekje komen uitzoeken. Dat mogen ze mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven, bij ons of een ander kinderzwerfboekstation. Het station is nieuw voor Benthuizen en het is nu al een succes! Soms kijken de ouders ook thuis of zij boeken hebben die een ander kind mag lezen. Die mogen natuurlijk bij ons worden afgegeven.”

Boeken

Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations en dergelijke. “Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!”, aldus de organisatie.

“Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen. Scan wel of niet, dat is vrij, maar stuur de boeken uit zwerven. Ons station is te volgen op Facebook: Kinderzwerfboek Benthuizen.” Kinderzwerfboek stimuleert naar eigen zeggen lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten.