Evenement Proeftuin On Tour voor biodiversiteit

Nieuws
De biodiversiteit loopt terug.
De biodiversiteit loopt terug. (Foto: archief OORgineel)

ALPHEN - Klimaatverandering en teruglopende biodiversiteit vereisen volgens de gemeente Alphen een duurzame leefstijl. Maar hoe pak je dat aan? Op zaterdag 3 september heeft De Proeftuin On Tour Natuurmarkt plaats. Dat is volgens de gemeente een markt boordevol inspiratie en informatie in het Alphense Prinses Irenebos.

“Leer wat u kunt doen om een gezonde en leefbare aarde door te geven aan de volgende generaties. Met uw dagelijkse keuzes heeft u meer invloed dan u denkt”, meent de gemeente. “De natuurmarkt is er voor jong en oud. Voor kinderen zijn er voorleesfeestjes en miniworkshops. Jongeren en volwassenen kunnen inspiratie opdoen bij natuurrondleidingen, proeverijtjes en informatiekramen over lokaal en plantaardig voedsel, biodiversiteit en het belang van bestuivers. Verder is er aandacht voor: klimaatbestendige vergroening, natuurlijk gezondheid, duurzaamheidsubsidies, energiebesparing en meer.”

Meer informatie

De markt en alle activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekrijnenvenen.nl/natuurmarkt. Het is daar tevens mogelijk om je in te schrijven voor de activiteiten zoals rondleidingen, voorleesfeestjes en miniworkshops.

Vrijwilligers gezocht

Meewerken aan dit evenement? Tussen 9.00 en 18.00 uur zoekt de gemeente vrijwilligers om te helpen met opbouwen en afbouwen, de catering te verzorgen, toezicht te houden, te fotograferen en meer. Kijk voor alle informatie op de onderstaande website:

www.bibliotheekrijnenvenen.nl/natuurmarkt.