Redactieteam aan het werk met de samenstelling van het boek.
Redactieteam aan het werk met de samenstelling van het boek. (Foto: Dick van Smirren)

Jubileumboek 100 jaar Adventskerk binnenkort verkrijgbaar

Nieuws

ALPHEN - Een bijzonder jaar is het voor de Alphense Adventskerk, gevestigd in het centrum van Alphen aan den Rijn. Dit jaar viert de kerk haar 100-jarige verjaardag. Naast allerlei festiviteiten in- en rondom de kerk, komt er ook een speciaal jubileumboek in de winkel te liggen met bijzondere verhalen en prachtige foto’s. Zonder de hulp van diverse fondsen was dit niet mogelijk geweest.

“Met deze toezeggingen zijn we zeer verheugd”, zeggen Jan de Kruijf, voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk en Dirk Dirkzwager, voorzitter van de jubileumcommissie. Een team van auteurs bestaande uit kenners van de historie van Alphen aan den Rijn en van de Adventskerk en enige gemeenteleden van de Adventskerk is in de pen geklommen om dit boek te schrijven. Uitgever Toine Maas van Stichting Uitgeverij Matrijs uit Utrecht, die al sinds 1981 naar eigen zeggen kwalitatief hoogwaardige boeken uitgeeft op cultuurhistorisch gebied, stuurt het team aan. Hij zorgt ervoor dat er een prachtig boek verschijnt over de 100-jarige historie van de Adventskerk. Het vaste ankerpunt in een veranderend Alphen aan den Rijn.

“Heel bijzonder dat je in deze tijd waarin alles digitaal, snel en kort is, je straks een echt boek in handen hebt met foto’s en verhalen over de Adventskerk. Hier kunnen we de generaties na ons ook heel blij mee maken.”

Naast een financiële bijdrage van de genoemde fondsen, heeft ook het College van Kerkrentmeesters van de Adventskerk een aanzienlijke bijdrage gedaan.

Het jubileumboek wordt in de Adventskerk op vrijdag 9 september om 15.15 uur officieel aan genodigden gepresenteerd en is vanaf Open Monumentendag op 10 september verkrijgbaar in verschillende boekhandels in de gemeente Alphen en online bookshops.

Kroes en Partners, notarissen en adviseurs, Het Erfgoedfonds van de gemeente Alphen aan den Rijn, het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid Holland en Fonds Alphen en omstreken ondersteunen naar eigen zeggen dit initiatief. Zij onderschrijven allen dat het jubileumboek bijdraagt aan het behoud en beleving van Alphens cultureel erfgoed en het toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Werkzaamheden Vriezenweg begonnen Nieuws 28 sep, 11:51
Afbeelding
Gert-Jan Schotanus trots op sportende inwoners gemeente Alphen Nieuws 28 sep, 11:01
Afbeelding
Met Cool 2B Fit naar een gezondere leefstijl Sport 27 sep, 16:21
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor Hans van Selm Nieuws 27 sep, 14:37
Afbeelding
‘Wandelen is heerlijk, goed voor lichaam en geest’ Nieuws 27 sep, 14:03
Afbeelding
Metamorfose Reghthuysplein Nieuws 27 sep, 12:24
Afbeelding
Nieuwe vaccinatieronde Covid-19 loopt soepel op locatie Nieuwe Sloot Nieuws 27 sep, 09:00
Afbeelding
Start bouw van Nieuw Rein fase 2 Nieuws 26 sep, 16:51
Afbeelding
Oud-Boskoop staat er gekleurd op Nieuws 26 sep, 14:10
Afbeelding
Saman Amini’s Integratieplan in Castellum Cultuur 26 sep, 12:30
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 26 sep, 12:26
Afbeelding
Peter uit Aarlanderveen wint 147.000 euro Nieuws 26 sep, 11:52
Afbeelding
Diaconale middag als voorproefje van de Internationale dag van de Armoede Nieuws 26 sep, 11:17
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief