Nooit te oud om te leren bij de Volksuniversiteit

Nieuws
Bij de Volksuniversiteit kun je onder meer een cursus Duits volgen.
Bij de Volksuniversiteit kun je onder meer een cursus Duits volgen. (Foto: archief Katja Kolumna.jpg)

ALPHEN -  Het nieuwe cursusprogramma van de Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn begint eind september. Ook dit jaar biedt de Volksuniversiteit naar eigen zeggen weer een breed palet aan cursussen, workshops en lezingen voor jong én oud in negen verschillende categorieën. “Je bent immers nooit te oud om te leren.”

Op 4 oktober kun je bijvoorbeeld een cursus lachyoga volgen. “Lachen is goed voor je lijf en voor je hoofd. Door deze cursus voel je je lichamelijk en geestelijk helemaal ontspannen en vitaal”, zo stelt de Volksuniversiteit.

Kennis heelal

“Verder is het mogelijk om je kennis op het gebied van het heelal en het universum te vergroten door het volgen van interessante lezingen.

Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Pools

Ook voor culinaire en creatieve personen is er genoeg te beleven, zo kun je je inschrijven voor diverse proeverijen en workshops als ‘Nana’s maken’ en ‘Zentangle’. Uiteraard zijn ook de traditionele taalcursussen te volgen als Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Pools. Voor personen die graag een taal uit een ander continent leren, behoren Arabisch en Chinees ook tot de mogelijkheden. Sinds vorig jaar is het leren van gebarentaal ook een optie bij de Volksuniversiteit Alphen.”

Op 27 augustus houdt de Volksuniversiteit een Open Informatiemiddag, voor wie wil deelnemen aan een taalcursus. Samen met de docent wordt bepaald welke cursus het geschiktst is. De Open Informatiemiddag is in het Oude Raadhuis, Burg. Visserpark 30 van 14.30 tot 17.00 uur.