Zomerkamp scoutingvereniging was succes

Nieuws
Het kamp was volgens de organisatoren een groot succes.
Het kamp was volgens de organisatoren een groot succes. (Foto: Aangeleverd Fie Groenendijk)

BOSKOOP - De leden van scoutingvereniging De Schouw in Boskoop zijn onlangs op zomerkamp geweest. Dit jaar was het volgens de scouting een bijzonder kamp. Het was een gezamenlijk kamp wegens het 50-jarig bestaan. Er waren ongeveer 600 jeugdleden, exclusief de leiding en de staf.

“Waar normaliter alle speltakken naar een eigen scoutingterrein gaan (verdeeld over het hele kamp), was dit kamp gezamenlijk. Alle speltakken zaten op en rondom hetzelfde scouting kampeerterrein in Mook. De verkenners en gidsen hadden hun bouwwerken op het kampeerterrein”, vertelt de organisatie.

Kabouters

“De kabouters zaten een week in een scoutinggebouw op hetzelfde terrein, de welpen zaten een week in het scoutinggebouw in het nabijgelegen Malden, en zelfs de bevers sloten een weekend aan in Mook. Het middelpunt van het kampterrein was de grote kathedraal. Deze nagebouwde Notre Dame was de grote kern van de verkenners, en tevens de plek waar er gezamenlijk werd gegeten.”

‘’s Avonds waren er gezamenlijke kampvuren’

Radio

“Hier was ook de kampradio in gevestigd, een speciale radiozender gemaakt door en voor De Schouw, waar iedereen naar kon luisteren en inbellen. Net als de rest van de slaap- en eethoeken is dit gebouw helemaal zelf gebouwd met palen, touwen en zeilen. Er was een seniorendag met de gidsen en verkenners, waarbij er ‘Wie is de Mol’ is gespeeld. Op de gezamenlijke dag (met alle speltakken) zijn de scouts teruggegaan in de tijd en hebben ze de hele geschiedenis van de scouts geleerd (vanaf de oertijd).”

Kampvuren

“’s Avonds waren er gezamenlijke kampvuren. Tijdens deze gezamenlijke momenten mocht iedereen zijn speciale jubileumshirt aan. Elke speltak had zijn eigen kleur shirt. De verkenners waren blauw, de gidsen rood, de welpen groen, de kabouters roze en de welpen oranje. Verder was er ouderdag: alle ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen en alle vrienden en familie mochten komen kijken.” Zelfs oprichter Gerard van Vliet kon via Stichting Ambulancewens aanwezig zijn.