Nieuw magazine Hier Is ALPHEN ziet het levenslicht in heel de gemeente

Nieuws
Daniël Othman (citymarketeer) en Angela Ponsioen (hoofdredacteur) zijn zo trots als een pauw met het resultaat.
Daniël Othman (citymarketeer) en Angela Ponsioen (hoofdredacteur) zijn zo trots als een pauw met het resultaat. (Foto: Alphen Marketing)

ALPHEN - Power Plus Media BV heeft maandag 29 augustus het magazine Hier Is ALPHEN in samenwerking met Alphen Marketing gelanceerd. Het is een tijdschrift over al het leuks, moois, interessants en bijzonderst uit de stad Alphen en alle dorpen in de gemeente. De geboren en getogen Alphenaren Angela Ponsioen (hoofdredacteur) en Daniël Othman (citymarketeer) zijn zo trots als een pauw met het resultaat. “We richten ons op menselijke verhalen.”

Bart van der Spek

Nee, deze krant krijgt er geen concurrent bij. Hier Is ALPHEN is geen nieuwsmedium benadrukken Ponsioen en Othman. “Heel het verhaal over Alphen moet er op een positieve manier in staan. Het magazine laat bijvoorbeeld zien wat voor leuks er is te doen. Maar ook het aanbod van winkels, attracties, een veelvoud aan evenementen en festivals, talloze prachtige fiets-, wandel- en vaarroutes. Ook staan er actuele evenementen in en onderwerpen als sport en gezondheid. Alles op één plek bij elkaar”, vertellen ze. “Verder laten we ondernemers aan het woord. Het gaat dan om de mens achter de ondernemer. In het openingsnummer hebben we verder een interview met burgemeester Liesbeth Spies. Maar ook daar geldt het menselijke verhaal. In het Engels heet dat human interest. Al gebruiken we liever geen Engels, want in Alphen geldt: doe maar gewoon.” 

Het tijdschrift, dat twee keer per jaar uitkomt, is het startschot van een nieuw online platform met dezelfde naam. Het vormt volgens beiden een aanvulling. “Er is nog steeds een grote groep mensen die printmedia interessant vindt. Zo leest de oudere bevolking veel. Op die manier bereiken we alle doelgroepen. Jongeren bekijken de content online via de website en de socials. Verder beklijft een magazine meer dan de website. Een tijdschrift blijft liggen en wordt opgepakt. Hij gaat naar je oma of naar de buurvrouw en heeft een langer leven. Het blad wordt huis-aan-huis gratis bezorgd aan 45.000 huishoudens in de hele gemeente Alphen aan Rijn.” De dorpen komen er dus ook aan te pas. “Alle plekken en dorpen in Alphen laten we zien. Neem het Bentwoud en Boskoop. Per editie komt een aantal kernen in het bijzonder aan bod. Dit nummer zijn dat Aarlanderveen en Koudekerk.”

Houden

Ponsioen en Othman vinden allebei dat Alphen een plek is om van te houden. Ponsioen: “Ik voel me ambassadeur van Alphen sinds ik in het Stadshart in Alphen woon. Alles is hier aanwezig. We moeten trotser over Alphen praten. Ik woon zelf in een Rijksmonument aan de Rijnkade. Er varen vrachtschepen voor mijn voordeur; waar heb je dat? Ook ben je overal dichtbij: er zijn leuke uitgaansmogelijkheden en is er veel water en groen. Het is ook een ideale plek voor gezinnen met relatief jonge kinderen.” Othman herkent zich volledig in haar woorden. “Alphen is een prettige leefstad: alles is er. Door mijn werk ben ik de gemeente nog meer gaan waarderen. De omliggende dorpen zijn een verrijking. Het is heerlijk om te fietsen door dorpen als Boskoop. Wat ik ook merk is dat er een hele gemeenschap op staat wanneer er evenementen zijn. Die zijn met, door en voor Alphenaren.”

Burgemeester Liesbeth Spies kwam het magazine in ontvangst nemen.