Het grote aftellen is begonnen: De Boskoopse Braderie gaat knallen

Nieuws
De Boskoopse Braderie staat garant voor plezier voor iedereen
De Boskoopse Braderie staat garant voor plezier voor iedereen (Foto: PR)

BOSKOOP - Eindelijk is het zover; voor het eerst in drie jaar heeft de Boskoopse Braderie weer plaats. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september loopt half Boskoop uit om te genieten van artiesten en demonstraties. Of om heerlijk te shoppen tussen de ruim 110 kraampjes die overal in het hele centrum staan. 

Joep Derksen

Het is de 42ste editie van het evenement. Mike Verweij organiseert de Boskoopse Braderie al tien jaar. Dit heeft uiteindelijk ook geleid tot een verandering in zijn eigen leven, zo geeft hij aan. “Ik begon met het organiseren omdat ik het leuk vind. Inmiddels heb ik mijn werk kunnen maken van het organiseren van feesten in combinatie met horeca-activiteiten. Het is enorm fijn om iets op te zetten en te regelen, dat alles in orde komt.”

Ook deze editie is er van alles te beleven voor jong en oud. Na de officiële opening door een bekende Boskoper kunnen de naar schatting 25.000 bezoekers beide dagen natuurlijk genieten van de kraampjes met allerlei bijzondere snuisterijen, fijne informatie en heerlijke etenswaren. 

Verweij tipt: “Wie snel is, kan nog net een kraampje huren; er zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Je kunt dit doen door een email te sturen naar info@braderie-boskoop.nl.”

Genieten

Op het centrale podium treden lokaal- en nationaal bekende artiesten op. Verweij somt een aantal acts op: “Dit jaar verwelkomen we de de multigetalenteerde Dun Bart; een man, die allerlei acts verzint. Op vrijdagavond hebben we niet alleen Elliënde, maar ook optredens van onze lokale ‘Suzan en Freek’. Dat zijn de zangartiesten Koen en Willemijn.” Op de zaterdag kan het publiek ook genieten van aansprekende artiestennamen. Wat dacht je van de heren van ‘Helemaal top’, die altijd garant staan voor een hoog feestgehalte. En niet te vergeten: Ammar. Zoals iedereen wel weet staat Ammar algemeen bekend als de Turkse André Hazes. Momenteel heeft hij met het lied ‘De laatste’ samen met MC Snelle een kneiter van een Top 40 hit.

‘Je ziet; we hebben van alles uit de kast gehaald’

Dat is nog lang niet alles. Zo komt de brandweer blus en autoknipdemonstraties geven, treden DJ Mels en DJ Mivo op voor de jeugd en verzorgt de lokale harmonievereniging Excelsior een fabuleus optreden. Dansdemonstraties worden op het Sportplein verzorgd door Soof’it en Da Danza. Ook kunnen bezoekers genieten van een Churros kraam, draaimolen, hoogtrampolines. En natuurlijk ontbreken dit keer de blaaskapellen ‘De Blaaskaken’ en ‘De Baggerbeugels’ niet. Verweij: “Je ziet; we hebben van alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk mensen van dit mooiste feest van Boskoop te laten genieten.”

Fantastisch feest

Koopjesjagers komen volgens Verweij ook aan hun trekken. De lokale slagers, bakkers en andere winkeliers brengen ook dit jaar weer hun welbekende braderie aanbiedingen. En dat is voor menig Boskoper zeer welkom! Zoals het een goed organisator en gastheer betaamt, zorgt Verweij ervoor dat de gemeente Alphen Boskoop als dank voor het aangenaam verpozen niet wordt geconfronteerd met de aanwezigheid van allerlei rommel en dozen. “Het mooiste van de Boskoopse Braderie vind ik persoonlijk dat je op zaterdagavond met veel handjes het totale terreinparcours weer leeg maakt, waarbij we een schoon Boskoop opleveren. Zodat we een fantastisch feest hebben en trots kunnen zijn, dat we alles weer schoon hebben opgeleverd. Alleen dan is het echt een mooie afsluiting.”

De Boskoopse Braderie heeft plaats op vrijdag 23 september tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Het programma op het grote podium voor de Hoogvliet gaat door tot middernacht. Op zaterdag 24 september kan tussen 10.00 uur en 17.00 uur worden genoten van de braderie en sluit het podiumprogramma om 18.00 uur.