Fietsmaatjes hebben een derde duofiets in Boskoop in gebruik genomen

Nieuws
De fietsmaatjes in Boskoop hebben een derde fiets.
De fietsmaatjes in Boskoop hebben een derde fiets. (Foto: Archief Peter Franken)

BOSKOOP - De Boskoopse afdeling van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn heeft amper een half jaar na de feestelijke start van Fietsmaatjes in Boskoop de derde duofiets in gebruik genomen. Dankzij succesvolle fondsenwerving en diverse sponsoren en donateurs kunnen sinds kort nog meer Boskopers genieten van mooie fietstochten met een maatje.

De komst van een derde duofiets naar Boskoop was hard nodig, vertelt Emmalie Guldemond. “Al direct na de officiële start, afgelopen maart, kregen we veel aanmeldingen binnen. Heel wat mensen wilden als vrijwilliger of gast bij ons gaan fietsen. De eerste fiets werd direct al vaak geboekt. Gelukkig kwam de tweede fiets ook al snel. Maar zelfs twee duofietsen waren niet voldoende om in de behoefte te voorzien. We zijn dan ook heel blij dat we dankzij onze sponsoren en een goede samenwerking met het team van Fietsmaatjes in Alphen  de derde fiets hebben gekregen.”

Test

Die derde duofiets is geplaatst in een stalling in de Tuinstraat. “Zo hebben we ook een goede spreiding van de fietsen over Boskoop”, legt Guldemond uit. “De andere twee fietsen staan bij FloraVita en bij rijwielzaak Hoogduijn. Handig, omdat onze vrijwilligers nu de fiets kunnen reserveren die voor hen het dichtst in de buurt staat. En waarvoor je niet perse de brug over moet, in Boskoop ook altijd iets om rekening mee te houden.”

Interesse

Met de komst van de derde fiets in Boskoop is er ruimte voor nieuwe gasten en vrijwilligers. Boskopers die interesse hebben om bij Fietsmaatjes te gaan fietsen, kunnen meer informatie vinden op de website www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via dezelfde website.

Gemeente

Fietsmaatjes Boskoop is onderdeel van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Deze stichting is behalve in Boskoop en Alphen ook actief in Aarlanderveen. “Uitbreiding naar de voormalige gemeente Rijnwoude: Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn wordt momenteel voorbereid. In de verdere toekomst hoopt ook Benthuizen aan te sluiten bij Fietsmaatjes”, aldus Guldemond.