Wethouder Schotanus plaatst minibieb

Nieuws
Gert-Jan Schotanus plaatst de bieb.
Gert-Jan Schotanus plaatst de bieb. (Foto: Harold Koelemij)

ALPHEN - Wethouder Gert-Jan Schotanus (onder meer onderwijs), Stichting Help Anders en Bibliotheek Rijn en Venen hebben onlangs een bibliotheek aan het strandje bij Wet en Wild geplaatst.

Na veel overleg en naar idee van Semmy Sassen van stichting Help Anders heeft Schotanus de eerste paal geslagen voor de minibibliotheek aan het Zegerstrandje ter hoogte van Wet en Wild. Samen met Wethouder Gert-Jan Schotanus, Semmy Sassen en voorzitter Harold Koelemij van Stichting Help Anders is de bibliotheek geplaatst.

Kinderen en volwassen worden uitgenodigd te lezen. Bibliotheek Rijn en Venen zorgt voor aanvoer van de kinderboeken. Maar ook de mensen die het strand bezoeken worden uitgenodigd om ook de bibliotheek te vullen met eigen boeken. “De unieke samenwerking met gemeente, Bibliotheek Rijn en Venen en stichting Help Anders maken het een succes. Niet te vergeten dat Ewout het Bibliotheekje zelf heeft gebouwd en dat Daves Dakwerken het voorzag van nieuw dakleer”, aldus Harold Koelemij.

Met als doel ‘het ondersteunen van kwetsbare mensen in de samenleving’ is in 2019 de stichting ‘Help Anders’ opgericht. Het ontmoetingscentrum is gevestigd aan de Briljantstraat 64 A. Koelemij is sinds kort voorzitter.