Lintje voor Van Donk-Marcin

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Archief)

ALPHEN - Loes van Donk-Marcin, woonachtig in de gemeente Alphen, heeft op zaterdag 10 september uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (lintje) ontvangen. Van Donk-Marcin is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Donk-Marcin zet zich ruim 20 jaar in voor het kerkenwerk voor zowel de protestantse als de katholieke gemeente in Alphen aan den Rijn, en aanverwante organisaties. Zij startte in 2000 met haar vrijwilligersactiviteiten bij het secretariaat van de Stichting Ina van Dam Fonds. Deze stichting heeft als doel geestelijke, culturele en sociale instellingen financieel te ondersteunen bij uitvoering van de activiteiten. Vanaf 2019 is ze secretaris in het bestuur van de stichting.

Sinds 2007 verzorgt zij de secretariële ondersteuning aan de protestantse gemeente Oudshoornse Kerk. Vanaf de oprichting in 2008 is Van Donk-Marcin betrokken bij de stichting Vriendenkring Oudshoornse Kerk en sinds 2019 is zij ook secretaris van deze stichting. Deze stichting stelt zich ten doel om het rijksmonument de Oudshoornse Kerk in stand te houden.

Vanaf 2012 is ze ook secretaris van de Vrijzinnige Studiekring Oudshoornse Kerk. De Studiekring geeft invulling aan het vrijzinnige karakter van de kerk, waar met diverse lezingen ruimte wordt geboden aan de uitkomsten van wetenschap en cultuur. Sinds 2013 is ze actief als secretariaatmedewerker voor de Parochie H. Thomas.