Scheurende saxofoons bij de 'Ladies of Sax', vlnr Gabriëlle, Hilde, Gea, Miranda en Margo.
Scheurende saxofoons bij de 'Ladies of Sax', vlnr Gabriëlle, Hilde, Gea, Miranda en Margo. (Foto: Morvenna Goudkade)

Buckeskop Biggest Band opzwepend megaspektakel

Nieuws

BOSKOOP – Een gigantische hal. Honderden muzikanten. Een dolenthousiast publiek. Als in het Plantariumgebouw ‘Everybody needs somebody’ wordt ingezet, gaat het dak er af. Scheurende saxofoons, denderende drums, opzwepende trompetten, gierende gitaren: niemand kan meer stil blijven staan. Buckeskop Biggest Band Event, zaterdag 17 september, is een megaspektakel.

Morvenna Goudkade

Hoe het klinkt, de grootste gelegenheidsband ooit in Boskoop? Heel hard, af en toe moet je even een stapje achteruit. Maar ook: heel opwindend, heel veel energie. De adrenaline hangt in de lucht, is voelbaar. De musici en zangers borrelen van enthousiasme. 

‘Dit is zó gaaf, dit moeten we vaker doen’

Bij de blazers staan vijf swingende saxofonistes. De ‘Ladies of Sax’ vonden elkaar door het evenement en zijn niet meer te stoppen. Hilde Venema (41), Gabriëlle Hageraats (48), Gea Postumus (52), Margo Pos (59) en Miranda van der Waaij (58) verheugen zich al weken op ‘lekker scheuren op de sax’. Bij de drummers zweept Ben Schuttenbeld de boel lekker op. De Boskoper straalt te midden van zijn drummaten. Op een groot podium in de hal doet de organisatie net zo hard mee. Initiatiefnemer René van den Berg (64) had voorafgaand aan het spektakel al laten weten zelf ook mee te spelen. Ook zoon Pim (29) staat op het podium. Echtgenote Cora zingt mee in het gelegenheidskoor. Van den Berg bedacht het Biggest Band Event om jubileumjaar Boskoop800 op te luisteren. “Boskoop is altijd heel muzikaal geweest, er wordt hier overal muziek gemaakt. Het leek me heel leuk om met zoveel mogelijk Boskopers de grootste band ooit te vormen.”

Bij het eerste nummer van de Biggest Band, ’Waka Waka’ van Shakira, doen ook een heleboel schoolkinderen mee. Zij hebben zich aangemeld nadat op hun scholen muzikale workshops zijn gegeven, speciaal voor het muziekevenement. “Ik wil kinderen graag laten kennismaken met muziek”, zegt Van den Berg. “Ik hoop dat ze hierdoor enthousiast worden gemaakt.” Voor Boas Niesing (10) is dat niet moeilijk, die is al enthousiast. De jonge Boskoper speelde mee in musical De Schone van Boskoop en nu dus ook in de Biggest Band. “Bij ons op de Rehobothschool is ook een workshop gehouden”, vertelt Boas. “Toen heb ik me opgegeven. Ik vind het heel leuk.” Leeftijdgenoot Joep Moerings (10) is samen met zijn opa Leo Vergeer gekomen. Hij kent wel kinderen die meedoen, maar zelf is Joep meer van het voetballen, zegt hij. Opa Leo is even buiten gaan staan, oma Trees is in de hal “Mijn vrouw is een diehard”, zegt Vergeer met een knipoog. “Zelf vind ik de muziek iets te hard, haha.”

Ondertussen gaat het eenmalige concert lekker door, met nummers als ‘Kan Het Niet Alleen’ van De Dijk, ‘Blijven Slapen’, van Maan en Snelle en, weer een hoogtepunt: ‘Rockin’ In The Free World’ van Neil Young. De rockklassieker brengt de muzikanten tot grote hoogten. De elektrische gitaren huilen, de drums beuken, de saxofoons scheuren. Het Plantariumgebouw barst bijna uit elkaar. 

Verhitte koppen

Na afloop staat iedereen met verhitte koppen in de zaal. De instrumenten moeten weer ingepakt, de hal opgeruimd, maar eigenlijk willen ze nog een keer: “Dit is zó gaaf, dit moeten we echt vaker doen.” René van den Berg is ook helemaal hyper. “Het is gelukt! Een heleboel werk, maar als je dit meemaakt: het is het alles waard.” Echtgenote Cora is het met hem eens: “Dit smaakt naar meer. Volgend jaar weer. Ik help wel met organiseren.” De saxofoonladies zijn nog niet helemaal bijgekomen. Hoewel? Hilde Venema: “Ik hoor net afterparty? Joehoe, we komen eraan!”

Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Inloopavond Dorpshart Ter Aar Nieuws 25 jan, 16:26
Afbeelding
VVD: boa's mogen gaan bekeuren Nieuws 25 jan, 16:14
Afbeelding
98-jarige Alphenaar krijgt leeftijdskorting op onderhoudsbeurt VW Polo Nieuws 25 jan, 14:29
Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.