GO Sharing begint met elektrische deelfietsen in de gemeente Alphen

Nieuws
Er komen deelfietsen in Alphen.
Er komen deelfietsen in Alphen. (Foto: Go Sharing)

ALPHEN - GO Sharing heeft afgelopen week 40 elektrische deelfietsen in de gemeente Alphen geïntroduceerd. Dit aantal zal in de toekomst gefaseerd verder worden uitgebreid, tot maximaal 100. Dat meldt de gemeente Alphen.

Wethouder Relus Breeuwsma is blij met de komst van de elektrische deelfietsen: “De gemeente Alphen aan den Rijn heeft de ambitie om een fietsstad te worden. We hopen dan ook dat met de e-bikes van GO Sharing het fietsgebruik wordt gestimuleerd in onze gemeente. Niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook voor het dagelijks gebruik.”

App

GO Sharing is een Nederlands verhuurbedrijf van e-scooters, e-bikes en elektrische auto’s, die ze als deelvoertuig verhuurt in Nederland en een aantal Europese steden. Via de GO Sharing app zijn de e-bikes terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van de deelvoertuigen. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot de beschikking blijft na een pauze. De e-bikes van GO Sharing hebben een actieradius tot 60 kilometer. Medewerkers van GO Sharing vervangen de accu’s zodra ze leeg dreigen te raken.

Delen

De elektrische deelfietsen zijn onderdeel van het multimodale aanbod - elektrische scooters en e-bikes - waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer. De gemeente Alphen evalueert het gebruik van deelvoertuigen en ziet het naar eigen zeggen als haar taak om het gebruik van deze deelvoertuigen goed te laten verlopen.