Sportverenigingen hijsen regenboogvlag in Kaag en Braassem

Nieuws
De regenboogvlag.
De regenboogvlag. (Foto: Archief)

KAAG EN BRAASSEM - De sportverenigingen in de gemeente Kaag en Braassem hangen op dinsdag 11 oktober de regenboogvlag uit. Het is dan Coming-Outdag.

Dat is een dag waarop aandacht wordt besteed aan het moment waarop een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt.

Veilig

“Wij staan met elkaar voor diversiteit en gelijkwaardigheid. Het maakt niet uit of je hetero-, homo-, biseksueel, transgender of anderszins bent. Iedereen is van harte welkom; als speler/speelster, vrijwilliger of bezoeker. De sportverenigingen willen dit onder andere met de vlaggenactie laten zien en het hele jaar door bijdragen aan een veilig sportklimaat voor iedereen”, aldus de gemeente Kaag en Braassem.

Hijsen

“Uiteraard hangt op 11 oktober ook bij het gemeentehuis de regenboogvlag”, vervolgt de gemeente. Wethouder Gerben van Duin hijst verder samen met Paul Wiewel (De Driemaster), de trekker van het sportakkoord Kaag en Braassem en bestuurder van Tennisvereniging Leimuiden, de regenboogvlag bij Tennisvereniging Leimuiden, Beukenlaan 48 in Leimuiden om 11.30 uur.