Verkeersregelaar Gene Travis: ‘Mevrouw, we hebben zojuist ons eerste ei gelegd’

Nieuws
Gene Travis: 'Kijk eens mevrouw, we hebben zojuist ons eerste ei gelegd.'
Gene Travis: 'Kijk eens mevrouw, we hebben zojuist ons eerste ei gelegd.' (Foto: Rob Langerak)

ALPHEN - Automobilisten die zich bij de Alphense GGD-locatie Nieuwe Sloot op corona willen laten testen of zich daartegen laten vaccineren, worden door verkeersregelaars naar de juiste plek gedirigeerd. Regelmatig worden deze bezoekers ook even op humoristische wijze op het verkeerde been gezet door Gene Travis. Gehuld in zijn fluorescerende jas laat Gene zien dat hij eigenlijk zanger en entertainer is en jarenlang als stand-up comedian heeft opgetreden.

Rob Langerak

Waar elders soms irritaties ontstaan bij verkeersregelaars, is het in Alphen juist een feest als Gene je verwijst naar een parkeerplaats of doorstuurt naar een collega. Hij begint er bij de eerste vaccinatieronde in 2021, omdat zijn agenda tijdens de lockdown plotseling leeg blijft. “Na een jaar thuiszitten ben ik toen aan het team toegevoegd om mensen te ontstressen.” Als de nieuwe vaccinatieronde begint, is het met 400 bezoekers per dag nog erg rustig. “Dit is toch een geweldig werkparadijs. Er heerst hier een geweldige sfeer; we zijn één grote familie”, laat Gene dan weten, terwijl hij tussendoor een vrouw waarschuwt voor een blauwe auto die eraan komt. “Voorzichtig hoor, maar u heeft geluk, want rode auto’s zijn nog veel gevaarlijker.”

Heerlijk

Ook nu de bezoekersaantallen zijn opgelopen tot meer dan duizend per dag, vindt hij het heerlijk om iedereen weer naar de juiste plek te dirigeren. “Niet meer dagelijks, omdat ik intussen weer veel optredens heb. De mensen weten mij nu weer te vinden voor allerlei feestjes, zoals bruiloften, partijen en echtscheidingen. Op dit moment treed ik ook op tijdens een varende dinershow.”
De geboren Curaçaoër Gene komt vanuit zijn woonplaats Honselersdijk naar Alphen. “Dat is drie kwartier rijden, maar dat vind ik helemaal niet erg omdat het hier zo gezellig is.”

‘Het was ook vandaag weer een feest’

Als er iemand met een dikke Mercedes komt aanrijden, zegt hij “Goh, wat leuk. Die man komt mijn auto terugbrengen.” Met een vrouw die haar partner naar de priklocatie brengt, knoopt hij al snel een gesprek aan. “Kijk eens mevrouw, dat is speciaal, wij hebben zojuist ons eerste ei gelegd”, zegt hij als hij plotseling een ei achter zijn oor vandaan goochelt. Hij noemt het zijn ei van Columbus, omdat het werken hier bij de GGD destijds echt een uitkomst was. “Wel jammer dat u eigenlijk veel te jong voor mij bent, maar u mag mij best even vasthouden nu uw man er niet bij is” zegt de 65-jarige entertainer.

Manager

Vervolgens wijst Gene op uw verslaggever. “Die meneer is mijn manager. Hij wordt er rijk van, ik niet.” De dame naast hem  kan er wel om lachen en herinnert Gene van eerdere bezoeken. “Hij is altijd vrolijk en dan word je dat zelf ook.” Zij vertelt dat zij Gene ook eens tijdens een optreden in een restaurant heeft gezien. “Ja mevrouw dat is uw lot en was mijn straf, maar toen had ik wel een ander kapsel” vertelt hij, terwijl hij zijn pet afneemt en zijn glanzende kale hoofd laat zien.

Travis maakt niet alleen de bezoekers van de GGD blij, maar is ook geliefd bij Oekraïense vluchtelingen die bij Nieuwe Sloot worden opgevangen. Behalve zijn truc met het ei, vouwt hij voor kinderen ook ballonnen. “Met die getraumatiseerde kinderen bouw je dan een band op. Als zij weer vertrekken, laat ook ik een traantje.”

Filmploeg

Tenslotte vertelt Gene dat er ook een filmploeg van presentator Humberto Tan langs is geweest. “Tot mijn verbazing is dat nog uitgezonden ook” Eerder was hij te zien in de Soundmixshow en Hollands Go Talent.

Als zijn werkdag erop zit, neemt hij zijn pet af voor zijn collega’s. “Het was ook vandaag weer een feest.”