Jim van Lint (29) heet de bezoekers welkom tijdens de kick-off van de Week van het Werk, gehouden bij Van Lint Boskoop, geheel in kerstsfeer.
Jim van Lint (29) heet de bezoekers welkom tijdens de kick-off van de Week van het Werk, gehouden bij Van Lint Boskoop, geheel in kerstsfeer. (Foto: Morvenna Goudkade)

Kick-off van de Week van het Werk in kerstsfeer

Nieuws

BOSKOOP/ALPHEN – Het is de Week van het Werk! Een hele week activiteiten en evenementen voor werkgevers en werknemers. Een hele week aandacht voor banen, beroepen en bedrijven. Maandagmiddag 31 oktober was de kick-off bij Van Lint Boskoop. Geheel in kerstsfeer, want het bedrijf is naast boomkwekerij ook Europees leverancier van kerststukjes.

Morvenna Goudkade 

De bezoekers kijken maandag hun ogen uit, want overal zijn kerstbomen, rendieren en kerstkransen. Het hoofdkantoor van Van Lint is omgetoverd in een kerstparadijs, zoals gebruikelijk de laatste maanden van het jaar. Want dan is het één en al kerst wat de klok slaat en worden miljoenen versierde kerstboompjes en kerststukjes geproduceerd. Het internationale bedrijf is gastlocatie voor de kick-off van de Week van het Werk en dat noemt gastheer Jim van Lint (29) ‘superleuk’. Ook wethouder Anouk Noordermeer is enthousiast. Zij heeft Greenport Boskoop in haar portefeuille en stelde eerder voor om de week af te trappen bij een Greenportbedrijf. Dus zitten nu zij aan zij, tussen de kerstslingers, VOA-voorzitter Elles in ’t Veld en Greenportvoorzitter Michiel Gerritsen, samen met zo’n honderd belangstellenden, onder wie veel regionale ondernemers. 

Het thema van de Week van het Werk is ‘Blij personeel werkt’, over het belang om medewerkers te vinden en ze blij en tevreden te houden. Juist in de tijd van enorme krapte op de arbeidsmarkt. Jim van Lint gaat hier ook op in. Het familiebedrijf Van Lint bestaat 70 jaar en heeft de nodige ervaring. “Ik ben zelf de derde generatie”, vertelt hij. “Mijn opa heeft het bedrijf opgericht, mijn vader René is hem opgevolgd. Volgend jaar komt ook mijn jongere broer Ray officieel in de zaak.”

‘Vroeger niet lullen maar poetsen, nu veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling’

Hoe ze bij Van Lint zorgen voor blij personeel? “Vroeger was het thema vooral ‘niet lullen, maar poetsen’, haha. Maar tegenwoordig hebben we veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. We bieden opleidingen, periodieke uitjes en borrels met activiteiten en voor ons 70-jarige jubileum zijn we naar Lapland geweest, met het hele bedrijf. Al die dingen zorgen voor binding met de medewerkers en wij tonen daarmee onze waardering.”

De Week van het Werk is voor jong en oud, want dinsdag en woensdag gaan honderden tweedejaars vmbo-scholieren langs bij Go4it!, een beroepenmanifestatie in Archeon. Hier presenteren tal van opleidingen zich met thema’s, zodat de leerlingen kunnen proeven van toekomstige beroepen. 

Ook wordt op beide dagen de Hackaton #Work gehouden. In de Alphense Game Arena gaan ICT-studenten in groepjes IT-vraagstukken oplossen, aangedragen vanuit het bedrijfsleven. Op donderdag gaat het over werknemerstevredenheid en ‘employer branding’, oftewel hoe onderscheid je je als bedrijf en zorg je dat mensen bij jou willen werken. Dit evenement heeft plaats bij consultancybedrijf BlueBricks in Alphen, gevestigd op een boerderijkantoor. Ook wordt donderdag de Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt op de locatie van leerwerkbedrijf Rijnvicus, met aansluitend de maandelijkse VOA-netwerkborrel. De week wordt zaterdag afgesloten met de Banenparade in het Alphense gemeentehuis, van 12.00 tot 15.00 uur. Hier presenteren zich zo’n 50 bedrijven en is er ‘open hiring’, oftewel zonder baan naar binnen, mét baan naar buiten. 

In Boskoop opent Anouk Noordermeer intussen officieel de kick-off door het lint van een kerstguirlande door te knippen. Jim van Lint helpt een handje mee. “Heel positief dat wij deze bijeenkomst een podium mogen bieden en op deze manier ons steentje bij kunnen dragen.”

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.