Kat chippen in Alphen tijdens actie

Nieuws
Foto ter illustratie, niet een kat uit het verhaal.
Foto ter illustratie, niet een kat uit het verhaal. (Foto: Pixabay)

ALPHEN - Na de volgens de gemeente Alphen zeer succesvolle Chip je Kat-actie 2021 kunnen op 26 november 200 katten worden gechipt die in de gemeente wonen.

De gemeente Alphen doet dit in samenwerking met de Dierenbescherming en de Dierenambulance. In totaal zijn er dit jaar 200 chips beschikbaar. Het gratis laten chippen van je kat kan alleen op deze dag en mét afspraak. Het chippen en registreren van katten draagt volgens de gemeente bij aan het dierenwelzijn van katten en kan veel dierenleed voorkomen. In 2020 verdwaalden ruim 60.000 katten in Nederland. Een angstige en verdrietige gebeurtenis voor zowel de kat als het baasje. Van de gevonden katten zonder chip kon maar 1 op de 5 worden herenigd. “Laat je kat dus chippen, dan weet je zeker dat je wordt herenigd met je kat”, aldus de gemeente.

Binnenkant

Zowel buiten- én binnenkatten kun je laten chippen. Je kunt via een link op de website van de gemeente een afspraak inplannen. Er geldt geen maximaal aantal chips per persoon. Het chippen is op de locatie van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o aan de Produktieweg 12 in Alphen.

Chippen

De chip heeft de grootte van een rijstkorrel. “Wanneer de dierenarts de chip inbrengt, voelt je kat een klein prikje maar na plaatsing merkt je kat er niets meer van. Elke chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld is aan jouw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Daarom is het belangrijk dat je wijzingen in jouw telefoonnummer of adres gelijk doorgeeft. De dierenarts geeft je de informatie bij het chippen. Hierdoor kan je kat altijd weer naar jou worden teruggebracht.”