Natalie is begeleider bij St. Inversa op boerderij De Koekoekshoeve

Nieuws
Natalie uit Nieuwkoop werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg bij St. Inversa.
Natalie uit Nieuwkoop werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg bij St. Inversa. (Foto: Aangeleverd St. Inversa)

NIEUWKOOP - Natalie uit Nieuwkoop werkt als begeleider in de gehandicaptenzorg bij St. Inversa op boerderij De Koekoekshoeve aan de Nieuwveenseweg 49 in Nieuwkoop. Als jong meisje fietste ze na school altijd langs deze boerderij en vroeg zij zich af wat voor soort boerderij dit was en wie er wonen. Nu werkt Natalie hier alweer vijf jaar als begeleider en helpt zij de bewoners met een beperking bij hun dagelijkse leefstructuur.

“Na het afronden van mijn zorgopleiding ging ik werken bij een grote gehandicaptenzorgorganisatie als begeleider”, begint Natalie te vertellen. “Toch bleef ik nieuwsgierig naar de boerderij in Nieuwkoop en dus ging ik vrijblijvend kennis maken met het team en de bewoners. Dit resulteerde heel snel in het tekenen van mijn arbeidscontract bij Inversa. De kleinschaligheid, natuur, dieren, boerderijleven en werken met korte communicatielijnen paste mij zoveel beter dan werken bij een grote zorgorganisatie.”

‘Werken bij St. Inversa voelt als thuis zijn!’

Ze vervolgt: “als ik op de boerderij aankom, voelt het als ‘thuiskomen’. Mijn (werk)sloffen staan al klaar achter de voordeur. Het werken bij deze boerderij betekent dat je alleen voor de bewoners zorgt in verschillende diensten (weekend-, dag-, middag- en slaapdiensten- red). Je moet wel houden van zelfstandig werken, want de groep is klein waardoor je wel de overdracht doet met een andere collega, maar je de dienst alleen draait. Mocht je toch met een collega willen praten, dan kun je wel altijd iemand bellen die paraat staat of met wie je kunt sparren. Ik ben dol op dieren en met name paarden. Dus naast de huiselijke sfeer is daar ook de natuur en de dieren om mijn werk heen, dat het werken bij Inversa extra speciaal maakt. Naast de algemene begeleiding bij het werken en wonen van onze bewoners bied ik ook persoonlijke begeleiding aan, een aantal bewoners. Ik maak de zorg- en ontwikkelplannen en bespreek deze met de dagbesteding en de ouders.”

Bijdragen

Wat ze mooi vindt aan haar werk: “Ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen met een beperking. Zoals onze oude bewoonster, die na zeven jaar begeleid wonen, nu zelfstandig woont met af en toe ambulante begeleiding. Dat is echt een ‘kers op de taart’ van het werken als begeleider.”

Winterfair

Op zaterdag 26 november is het evenement ‘Beijzonder Welkom’, de dagbesteding voor mensen met dementie en eenzame ouderen, een winterfair van 10.00 uur – 16.00 uur. Wie wil is welkom om streekproducten, diverse cadeau artikelen keramiek of kunst te kopen, te genieten van het koor, en nog veel meer. Of om eens een kijkje te komen nemen op de boerderij De Koekoekshoeve en/of dagbesteding van Beijzonder Welkom.

Kijk voor meer informatie over Beijzonder Welkom of St. Inversa op: www.beijzonderwelkom.nl – www.inversa.nl.

Boerderij De Koekoekshoeve.