Burgemeester Liesbeth Spies reikt eerste jeugdlintjes uit

Nieuws
Ilse Kreb en Domenique van Ellinkhuizen hebben een jeugdlintje gekregen.
Ilse Kreb en Domenique van Ellinkhuizen hebben een jeugdlintje gekregen. (Foto: gemeente Alphen)

ALPHEN / AARLANDERVEEN - Twee jonge inwoners uit de gemeente Alphen hebben afgelopen week uit handen van burgemeester Spies een jeugdlintje ontvangen. Domenique van Ellinkhuizen ruilt haar vakantie en vrije tijd graag in voor extra hulp aan de ouderen van WIJdezorg. Ilse Kreb begeleidt jeugdige muzikanten en houdt allerlei activiteiten voor de jeugd om de betrokkenheid bij haar muziekvereniging DSS te vergroten.

De jury vindt hun langdurige vrijwillige inzet een jeugdlintje meer dan waard. De twee winnaars wisten van tevoren niet dat zij een jeugdlintje kregen. Zij waren onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt en waren dan ook compleet verrast toen Spies hun namen noemde.

Ilse: “Dit is heel onwerkelijk. Ik dacht dat ik hier was voor het bestuur van de muziekvereniging. Ik had pas iets in de gaten toen ik mijn beste vriendin zag. De toespraak van de burgemeester vond ik heel mooi. Ik dacht bij mezelf “Wow, inderdaad, dit doe ik allemaal!” ‘

Domenique: “Ik dacht dat ik hier voor het werk van mijn vader was. Ik vind het heel fijn dat mijn werk ook gezien wordt, dat ik er waardering voor krijg. Soms krijg ik een knuffel of een kus op mijn wang van een bewoner en merk ik zo dat het werk dat ik doe echt wat betekent voor ze, dat ik ze gelukkig maak. Daar word ik zelf ook gelukkig van.”

Het jeugdlintje wordt toegekend aan inwoners van onze gemeente van 4 t/m 21 jaar voor een eenmalige bijzondere prestatie, maar ook voor langdurige, onbezoldigde hulp of inzet. Deze jonge mensen zet de gemeente graag in het zonnetje en hoopt dat zij hierdoor een inspiratiebron zijn voor anderen.