Het Oude Raadshuis.
Het Oude Raadshuis. (Foto: gemeente Alphen/Martin Sharrott)

Scholier naar Oude Raadshuis

Nieuws

ALPHEN - De bovenbouw van het Scala College verkast wellicht naar het Oude Raadshuis aan het Burgemeester Visserpark. Wethouder Gerard van As heeft dat idee geopperd. Het gebouw heeft momenteel nog een culturele bestemming, maar volgens de gemeente Alphen is dat financieel niet vol te houden. De Alphense gemeenteraad gaat het voorstel bespreken voordat er vervolgstappen komen.

De school heeft serieuze interesse in het monumentale pand en heeft naar eigen zeggen te weinig ruimte, zelfs nu het nieuwe schoolgebouw aan de Henri Dunantweg in gebruik is genomen. Het Scala College wil het gebouw gebruiken voor vwo-leerlingen uit de bovenbouw. Zij krijgen nu les aan de Sacharovlaan. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad nu om een budget van 25.000 euro, voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een onderwijsfunctie in het Oude Raadhuis. Het pand is volgens het Scala als gebouw geschikt te maken voor gebruik door een school. Wel blijven het bordes, trappenhuis en trouwzaal openbaar en in gebruik tijdens Dodenherdenking en trouwerijen.

De afgelopen jaren hebben tevergeefs verschillende culturele instellingen geprobeerd in te trekken in het gebouw. Zo kwam de komst van een Popmuseum niet rond, omdat de exploitatie niet voldoende was. De voornaamste gebruiker van het Oude Raadhuis is nu de muziekschool. Die kan niet blijven als het Scala in het gebouw zou trekken. De gemeente heeft nog geen andere plek op het oog en gaat met directie en bestuur in gesprek. Ze wil wel hoe dan ook de muziekschool voor Alphen bewaren.

Op dit moment hebben er reparaties en renovaties plaats aan het pand. Als het Scala het gebouw niet betrekt, zijn er nog verschillende mogelijkheden. Te denken valt aan een combinatie van horeca en een hoogwaardig kantoorconcept. Als blijkt dat een onderwijsfunctie in het gebouw niet mogelijk is, wil het college onderzoeken of de combinatie van horeca en een kantoorconcept haalbaar is. Ook een andere invulling is bespreekbaar.

Afbeelding
'Veldrijden vind ik het allerleukst, dat staat op één' Nieuws 6 feb, 12:26
Afbeelding
Inzameling Voedselbank: 'Bijna iedereen doneert' Nieuws 6 feb, 12:18
Afbeelding
Ode aan Dire Straits in Theater Castellum Cultuur 6 feb, 11:18
Afbeelding
Poëtische Valentijnswandeling maken in het centrum van Alphen Cultuur 6 feb, 11:06
Afbeelding
Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla Cultuur 6 feb, 10:48
Afbeelding
Spullen krijgen nieuw leven in Hazerswoude Nieuws 3 feb, 15:03
Afbeelding
Nieuwe woningen in de gemeente Nieuwkoop Politiek 3 feb, 13:20
Afbeelding
Betere bescherming voor molenbiotopen voor alle molens in Alphen Politiek 3 feb, 08:06
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
'Het recept voor een goed huwelijk? Drink regelmatig samen een borreltje' Nieuws 2 feb, 09:00
Afbeelding
Gratis proefles voor hartpatiënten Cultuur 1 feb, 16:12
Afbeelding
Samenwerking door slimme energiesystemen Politiek 1 feb, 12:01
Afbeelding
Nieuwe routes 20 van Alphen Sport 1 feb, 11:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.