ValOpShop komt naar het Sportpad

Nieuws
Fiets met kapot voorlicht, kan 's avonds voor de veiligheid beter niet de weg op.
Fiets met kapot voorlicht, kan 's avonds voor de veiligheid beter niet de weg op. (Foto: Yvette van der Does/Rodi Media)

ROELOFARENDSVEEN - Fietsen in het donker zonder licht? De kans op een ongeluk schiet omhoog. Veel fietsers staan er niet bij stil en wagen zich op goed geluk in het verkeer. Op woensdag 30 november komt wethouder Dolf Kistemaker uit Kaag en Braassem kijken of hij voldoende opvalt in het donker. Dan staat de ValOpShop op het Sportpad in Roelofarendsveen.

De ValOpShop is een leuke ‘pop-up’-actie waarbij een team op het Sportpad staat met een standje. Het team van de ValOpShop gaat met de fietsers in gesprek over het belang van goed zichtbaar zijn. Hierbij gaat het er niet alleen om dat je fietslamp het doet, maar ook dat je materiaal gebruikt op je kleding waardoor je nog beter zichtbaar bent. Daardoor ben je dus ook beter zichtbaar voor automobilisten. De vraag is: hoe zorg jij dat je zichtbaar bent in het donker?

Fietsers die hun licht aan hadden, mogen in de ValOpShop gratis iets uitzoeken waardoor ze hun weg nog beter zichtbaar vervolgen. Denk hierbij aan lampjes, reflectors en hesjes. De ValOpShop ligt er vol mee. Heb je geen of niet-werkende fietsverlichting? Geen probleem. Dan monteren zij dit ter plekke voor je. Zo gaat iedereen beter verlicht verder. Meer zien? https://www.valopshop.nl/

Tussen 17.00 en 20.30 uur staat de shop op het parkeerterrein naast de tennis. Kom jij dan gezellig langs?