Amnesty-groep Boskoop houdt zaterdag 10 december de jaarlijkse schrijfmarathon Write for Rights in Boskoop.
Amnesty-groep Boskoop houdt zaterdag 10 december de jaarlijkse schrijfmarathon Write for Rights in Boskoop. (Foto: Amnesty-groep Boskoop)

Amnesty Boskoop houdt schrijfmarathon

Nieuws

BOSKOOP - Amnesty-groep Boskoop houdt zaterdag 10 december de jaarlijkse schrijfmarathon Write for Rights in het kantoor van de voormalige Rabobank aan de Burg. Colijnstraat 7 in Boskoop. “Wereldwijd wordt massaal geschreven voor tien mensen die zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikmaakten van hun recht om te demonstreren”, aldus de Boskoopse Amnesty-groep.

“Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen deelnemers aan de schrijfactie aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of groetenkaart schrijven.”

“Tijdens de jaarlijkse Write for Rights-schrijfactie van Amnesty International schrijven mensen van over de hele wereld brieven tegen onrecht. Met postzakken vol handgeschreven brieven - 4,5 miljoen - dwingt Amnesty machthebbers onrecht aan te pakken. Vaak helpt de extra aandacht om gevangenen vrij te krijgen of te zorgen voor bescherming of gerechtigheid”, aldus de mensenrechtenorganisatie.

“Dit jaar schrijft Amnesty onder meer voor de vrijlating van Vahid Afkari, die in 2017 en 2018 vreedzaam demonstreerde tegen politieke onderdrukking in Iran. Hij werd daarvoor veroordeeld tot 33 jaar gevangenisstraf en 74 zweepslagen. Hij werd gemarteld en zit in eenzame opsluiting.”

“Magai Matiop Ngong uit Zuid-Sudan was vijftien jaar toen hij ter dood werd veroordeeld, nadat een afgeketste kogel per ongeluk zijn neef doodde. In 2019 schreven tijdens Write for Rights meer dan 765.000 mensen brieven waarin ze opriepen zijn doodsvonnis in te trekken. Dat bracht in het land een discussie over de doodstraf op gang. Een half jaar later werd zijn doodvonnis ingetrokken. Op 22 maart 2022 werd hij vrijgelaten.”

‘Voor het eerst in drie jaar weer gezamenlijk brieven schrijven’

“Gelukkig kunnen we voor het eerst in drie jaar weer gezamenlijk brieven schrijven”, stelt de Boskoopse Amnesty-groep. “Mocht u op 10 december niet in de gelegenheid zijn om te komen schrijven, dan kunt u ook een schrijfpakketje aanvragen via 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl. Dan wordt het pakketje met voorbeeldbrieven en briefpapier bij u thuis bezorgd. De geschreven brieven kunt u inleveren bij Natuurwinkel Van der Hoeven, in de rode Amnesty brievenbus.”

In 2022 vindt de tiende editie van Write for Rights plaats. “Het evenement begon in 2013 als Schrijfmarathon op het kantoor van Amnesty International in Amsterdam, en groeide uit tot een landelijk event met honderdduizenden deelnemers. Dankzij alle lokale vrijwilligers in het hele land is Write for Rights nu de grootste schrijfactie voor de mensenrechten in Nederland.”

Afbeelding
'Veldrijden vind ik het allerleukst, dat staat op één' Nieuws 6 feb, 12:26
Afbeelding
Inzameling Voedselbank: 'Bijna iedereen doneert' Nieuws 6 feb, 12:18
Afbeelding
Ode aan Dire Straits in Theater Castellum Cultuur 6 feb, 11:18
Afbeelding
Poëtische Valentijnswandeling maken in het centrum van Alphen Cultuur 6 feb, 11:06
Afbeelding
Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla Cultuur 6 feb, 10:48
Afbeelding
Spullen krijgen nieuw leven in Hazerswoude Nieuws 3 feb, 15:03
Afbeelding
Nieuwe woningen in de gemeente Nieuwkoop Politiek 3 feb, 13:20
Afbeelding
Betere bescherming voor molenbiotopen voor alle molens in Alphen Politiek 3 feb, 08:06
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
'Het recept voor een goed huwelijk? Drink regelmatig samen een borreltje' Nieuws 2 feb, 09:00
Afbeelding
Gratis proefles voor hartpatiënten Cultuur 1 feb, 16:12
Afbeelding
Samenwerking door slimme energiesystemen Politiek 1 feb, 12:01
Afbeelding
Nieuwe routes 20 van Alphen Sport 1 feb, 11:32
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.