De genomineerde bedrijven voor een VOAward op het podium. Op 12 januari wordt bekend wie er met de prijzen vandoor gaan.
De genomineerde bedrijven voor een VOAward op het podium. Op 12 januari wordt bekend wie er met de prijzen vandoor gaan. (Foto: Morvenna Goudkade)

Netwerkborrel met nominaties: wie maakt kans op VOAward?

Nieuws

ALPHEN – Ondernemersvereniging VOA heeft de nominaties voor de jaarlijkse ondernemersprijzen bekendgemaakt. Dat gebeurde 1 december tijdens een drukbezochte VOA-netwerkborrel. Op de gastlocatie, bij TeekensKarstens advocaten en notarissen, zijn vijftien genomineerde bedrijven gepresenteerd.

Morvenna Goudkade

Tijdens de borrel worden de genomineerden één voor één naar voren geroepen. Dat is een hele happening, want er zijn maar liefst vijf categorieën en per categorie zijn er drie bedrijven genomineerd. Uiteindelijk staat iedereen op het podium, maar dan kan er ook geen kip meer bij. Dat geldt ook voor presentatoren Wilbert Werther en Michelle Kuulkers. “Wij gaan er even af, dan past het nét”, roept Werther.

‘Onze lokale economie is heel divers’

Wie het allemaal zijn, de genomineerden? Bij de starters gaat de strijd tussen de Sunset Beach Bar, Credion Alphen aan den Rijn en De Merkcoach. In de categorie zzp zijn Steefig, aankoopmakelaar Monique Wolvers en SIMCHA event genomineerd. Bij horeca & retail zijn dat Alle Hens, Broodjes Direct en Gek van Fietsen.nl. De categorie mkb wordt vertegenwoordigd door Aannemingsbedrijf G. Bruijnes, PARTOF en Zuidwijk Carrosserieën. Bij mkb XL ten slotte zijn dat Blue Bricks, VMD Koster verzekeringsgroep en Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken. 

De VOA is de grootste ondernemersvereniging van Nederland, met zo’n 900 aangesloten bedrijven. De vereniging heeft leden in Alphen aan den Rijn en aangrenzende gemeentes, maar de genomineerden komen deze keer allemaal uit Alphen zelf. “Toeval”, zegt VOA-voorzitter Elles in ’t Veld. “Meestal zijn er ook bedrijven uit andere plaatsen bij.” De meeste nominaties komen vanuit online stemmingen door de leden, aangevuld met wildcards van de VOA-jury. Op 12 januari worden de winnaars gekozen, bij de VOA nieuwjaarsbijeenkomst.

Tijdens de borrel gaat het gesprek ook over de uitkomsten van een ondernemers enquête. VOA bevroeg ondernemers binnen en buiten de vereniging over arbeidsmarkt, digitalisering en duurzaamheid. Het onderzoek werd op 30 november gepresenteerd aan economie-wethouder Gerard van As. “Onze ondernemers doen het heel goed”, concludeert In ’t Veld, zelf retail-ondernemer. “Soms zegt men dat de Alphense economie ‘niet zo sexy’ is. In Leiden heb je spannende bio-science, hier niet, maar wij hebben een breed mkb en dat zorgt voor goede spreiding. De arbeidsmarkt en werkgelegenheid zijn hier nog niet zo problematisch als in andere regio’s, al zijn er natuurlijk sectoren die er wel veel last van ondervinden.” Bestuurslid Tino Meijn ziet dat de krapte op de arbeidsmarkt soms groei in de weg staat, maar dat het over de hele linie goed gaat met de lokale economie. “De werkeloosheid is hier het laagst, de economie heel divers, dat is positief.” In ’t Veld en Meijn noemen het opvallend hoe de ondernemers bezig zijn met duurzaamheid. “Verduurzaming is echt een heel belangrijk onderwerp, zeker wat betreft de energietransitie. Ondernemers zijn op allerlei manieren bezig hun bedrijf te vergroenen.” De digitale transitie, toenemende digitalisering van processen, is nog een ander verhaal. “Bedrijven stellen daar wel klaar voor te zijn, maar hulp is welkom. Door verbinding te zoeken en kennis te delen, kunnen ondernemers zich beter voorbereiden. Als VOA willen wij daaraan bijdragen.”

Joost Berkhout, van de Economic Development Board Alphen (EDBA), vertelt dat belangstellenden welkom zijn bij een gratis seminar op 14 december in Theater Parkvilla in Alphen. “Het gaat over ondernemen in een wereld in transitie. Een van de sprekers is Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde. Mensen kunnen zich aanmelden via de EDBA.”

Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Afbeelding
Swaenswijk: talkshow, muziek, lezing en maaltijd Cultuur 27 jan, 16:11
Afbeelding
Gemeente Alphen: Fietssnelweg langs de Rijndijk-oost een stap verder Nieuws 27 jan, 08:35
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.