15 mille voor De Bosgouwruiters

Nieuws
Voor de paardrijvereniging is het toegekende bedrag van 15.000 euro een enorme kans.
Voor de paardrijvereniging is het toegekende bedrag van 15.000 euro een enorme kans. (Foto: Aangeleverd)

BOSKOOP - Om de accommodatie van de Bosgouwruiters aan de Spoelwijkerlaan in Boskoop te verduurzamen heeft de paardrijvereniging een forse financiële toezegging ontvangen van Fonds Alphen en omstreken. Dit fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Het afgelopen jaar (2021) ondersteunde het met ruim 310.000 euro initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport. Overigens zijn door corona niet alle initiatieven ook uitgevoerd. Voor zover mogelijk hebben de aanvragers uitstel gekregen om hun initiatief op een later moment uit te voeren.

‘15.000 euro een enorme kans’

Kans

Voor de paardrijvereniging is het toegekende bedrag van 15.000 euro een enorme kans om de technische installatie up-to-date te brengen, de verouderde verlichting van de drie buitenrijbanen te vervangen door ledarmaturen én om zonnepanelen op het dak van de kantine aan te brengen.

Hierdoor kan de vereniging haar accommodatie verduurzamen en de vaste lasten omlaag brengen, wat past in de toekomstvisie van de vereniging. Naast Fonds Alphen en omstreken hebben ook de Boskoopse fondsen Mesmanfonds, Stichting Toos Loomansfonds en Verboomfonds een gift gegeven. Zonder al deze hulp was de verduurzaming niet mogelijk geweest. De Bosgouwruiters zijn de fondsen dan ook zeer dankbaar voor hun steun.