Start bouw Fier Wonen in Ter Aar

Nieuws
Met het slaan van de eerste paal is de bouw van Fier Wonen op woensdag 7 december officieel gestart.
Met het slaan van de eerste paal is de bouw van Fier Wonen op woensdag 7 december officieel gestart. (Foto: Gemeente Nieuwkoop)

TER AAR - Met het slaan van de eerste paal is de bouw van Fier Wonen op woensdag 7 december officieel gestart. Fier Wonen omvat 21 woningen bestaande uit 5 starterswoningen, 4 seniorenwoningen, 4 twee-onder-een-kapwoningen en 8 eengezinswoningen. De woningen worden gebouwd op drie voormalige schoollocaties in Ter Aar.

De nieuwe bewoners zijn op de bouwplaats verwelkomd door tromgeroffel en een show van Slagwerk Lucifer. Wethouder Ines de Ridder mocht de eerste paal slaan. Na deze feestelijke handeling nodigde Peter Kranenborg, teamleider Bolton Ontwikkeling, de kopers uit om samen het glas te heffen en te proosten op een voorspoedige bouw. 

Verheugd

De Ridder is verheugd met deze duurzame woninguitbreiding in het dorp. “Het is mooi om te zien dat er niet alleen veel nieuwe bewoners uit Ter Aar komen, maar dat zij straks ook nog eens veel voordeel halen uit de bodemwarmtepomp. Dat scheelt niet alleen financieel, maar heeft ook extra comfort tijdens de zomer en winter. Ik wens ze veel woongeluk toe.’ Bolton Ontwikkeling schonk een boom, die na de bouw van de woningen wordt geplant.”

De gemeente houdt je graag zo goed mogelijk op de hoogte van de werkzaamheden. Dit doet ze  via de BouwApp.