Mijlpaal: energiecoaches geven duizend adviezen

Nieuws
De energiecoaches van de gemeente Alphen hebben duizend adviezen aan woningeigenaren gegeven.
De energiecoaches van de gemeente Alphen hebben duizend adviezen aan woningeigenaren gegeven. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

ALPHEN - De energiecoaches van de gemeente Alphen aan den Rijn gaven de afgelopen twee jaar duizend energiebesparende adviezen aan woningeigenaren. De energiecoaches vierden dit moment samen met burgemeester Liesbeth Spies in het gemeentehuis.

“De energiecoaches zijn enthousiaste medebewoners die onafhankelijk en op vrijwillige basis buurtgenoten graag op weg helpen naar een duurzame toekomst”, aldus de gemeente. “Zij adviseren woningeigenaren over de maatregelen die zij kunnen nemen in hun woning. Een kant en klare aanpak voor iedereen is er niet. Elke woning en situatie is net even anders. Daardoor kan het nog best lastig zijn om een woning voor te bereiden op aardgasvrij wonen. De opgeleide energiecoaches van Alphen aan den Rijn adviseren en geven tips hoe u flink op uw energieverbruik kunt besparen, welke subsidiemogelijkheden er zijn en waar je als eerste mee kunt beginnen.” De groep energiecoaches werkt samen in energiecoöperatie Energiek Alphen en bestaat uit dertig opgeleide vrijwilligers. “Dat er in minder dan twee jaar tijd al duizend adviezen zijn gegeven, geeft wel aan dat er een grote behoefte is aan persoonlijke hulp. Veel mensen willen graag hun energieverbruik verlagen. De coaches gaan onvermoeibaar door, want na het duizendste advies zijn er alweer ruim tweehonderd nieuwe aanvragen bijgekomen.” Als dank voor hun vrijwillige inzet, ontvingen de coaches een kerstpakket en kaarten voor een avondje schouwburg. Meer informatie: energiekalphenaandenrijn.nl.