Een luchtfoto van de Ziendeweg in Nieuwkoop
Een luchtfoto van de Ziendeweg in Nieuwkoop (Foto: Bron: Google earth)

Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop

Nieuws

NIEUWKOOP - Er gebeurt van alles in de gemeente Nieuwkoop, maar niet alles haalt de krantenkoppen. Toch is het fijn om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen bij jou in de buurt.

Joep Derksen

Ziendeweg

Automobilisten die negen maanden lang flink hebben zitten balen, kunnen weer opgelucht ademhalen. De Ziendeweg tussen Nieuwkoop en Zwammerdam is weer opengesteld voor al het verkeer. Sinds april vorig jaar was deze weg afgesloten voor een onderzoek om te kijken welk effect deze afsluiting heeft voor de routes door Zwammerdam en het omliggende wegennet. Meer dan honderd mensen dienden indertijd bezwaar in, waarbij ze onder meer beargumenteerden dat het afsluiten van wegen zorgt voor extra rij- en reistijd. En dat daardoor ook de uitstoot nodeloos omhoog gaat. Die bezwaren bleken echter tegen gemeentelijke dovemansoren gericht: de bezwaarmakers zouden geen belanghebbenden zijn. Nu het onderzoek is afgerond, kwamen stemmen op om de Ziendeweg permanent af te sluiten voor al het verkeer. Zover willen de bestuurders niet gaan. Afspraak is afspraak; na de proef zou de Ziendeweg weer open gaan. Hoe lang deze route nog open blijft, is een heel andere kwestie; naar aanleiding van de uitkomsten van de proef kan het gemeentebestuur alsnog besluiten om de Ziendeweg voor al het gemotoriseerd verkeer af te sluiten.

Afscheid

De oud-wielerprof Peter van Dijk is tegenwoordig ambtenaar voor de gemeente Nieuwkoop. Verder werkt hij als raadslid in de gemeente Kaag en Braassem, maar op 30 januari stopt hij hiermee. Over de reden van zijn opstappen doet hij geen verdere mededelingen.

Bekrast

In de uitgaansnacht van zaterdag 7 op zondag 8 januari heeft iemand zich ‘artistiek’ geuit op zo’n vijftien auto’s. De eigenaren van de voertuigen zijn afgelopen zondag onaangenaam verrast, toen ze merkten dat hun auto’s bekrast waren met een scherp voorwerp. De politie heeft nog geen idee, welke onverlaat dit gedaan heeft en roept getuigen op om zich te melden. De dader, die wellicht nu weer nuchter is, kan zichzelf ook melden via 0900-8844.

Woningbrand

Het was een grote schok voor de bewoners van een appartementencomplex aan de Vijverhof in Nieuwkoop. Een van de woningen stond vol met rook en de brandweer is opgeroepen om het vuur te blussen. De brand ontstond nadat de flatbewoner uit huis was gegaan. De omwonenden zijn tijdens en na het blussen opgevangen in de gezamenlijke activiteitenruimte. Nadat het koolmonoxidegehalte laag genoeg was, mocht iedereen weer naar zijn/haar woning.

Trauma

In een woning aan de Meeuwenlaan had een ernstig incident plaats. Dit leidde ertoe, dat een traumahelikopter moest worden opgeroepen door de hulpdiensten. De traumahelikopter kwam helemaal uit Amsterdam. De is helikopter geland was bij de rotonde aan de Nieuwkoopseweg/Nieuwveenseweg.

Herhaalprik

Wie een coronaherhaalprik wil halen, kan dat deze maand in Nieuwkoop en Ter Aar doen. Op de donderdagen 12, 19 en 26 januari kun je met jouw identiteitsbewijs zo’n prik laten zetten. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan dat in het Centrum Jeugd en Gezin in gebouw De Verbinding in Nieuwkoop. De inwoners in en om Langeraar kunnen deze maand elke donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur terecht in Partycentrum Parola in Ter Aar. Wie ouder is dan 12 jaar of ouder kan een coronaherhaalprik halen. Maar je moet wel de basisserie al hebben gehad. Bovendien moet de prik minimaal drie maanden geleden zijn.

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.