Een luchtfoto van de Geerweg in Langeraar
Een luchtfoto van de Geerweg in Langeraar (Foto: Google streetview)

Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop

Nieuws

NIEUWKOOP - Veel mensen zijn geïnteresseerd in de mogelijke komst van zonnepanelenvelden in de polder Nieuwkoop en rondom het bedrijventerrein De Olm. Dat bleek wel uit de twee druk bezochte bewonersavonden, die onlangs door de gemeente Nieuwkoop op touw zijn gezet.

Joep Derksen

Eelco Meijer, procesmanager energietransitie bij de gemeente, verzekerde dat niet overal in het landschap lukraak van dit soort zonnepanelenvelden zijn geplaatst. Inwoners konden hun zorgen uiten over de blinkende panelen, waaronder geen planten, groenen of bollen kunnen groeien. De gemeente neemt de opmerkingen mee, maar gaat wel verder kijken naar zoekgebieden. Uiteindelijk wil het gemeentebestuur beleid opstellen om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars niet zomaar lukraak overal in het landschap deze zonnepanelenvelden kunnen plaatsen.

Knallen

Ben je net even lekker keihard aan het knallen, dan wil je natuurlijk ook dat stoplicht nog even halen. Hoe vervelend is het dan, dat dit stoplicht net te vroeg op rood vliegt en jouw overtreding ook nog eens opgemerkt wordt door de politie. Een dertigjarige Nieuwkoper werd vorige week deze ervaring rijker, toen hij in Alphen aan den Rijn werd aangehouden, terwijl hij over de Oranje Nassausingel reed. Met meer dan 70 kilometer per uur reed hij door het rode licht. Hij moest van de politie stoppen, maar bleek daar niet van gediend. De Nieuwkoper kon zijn rijbewijs niet tonen en was volgens de politie ‘verbaal agressief’. In het politiesysteem stond dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard en daarom is hij aangehouden voor het rijden zonder een geldig rijbewijs.

In januari en februari gaan boa’s extra controleren

Hondenpoep

Uiteraard ruimt iedere hondeneigenaar de poep van zijn/haar geliefde viervoeter op. Behalve dan die ene buurman, natuurlijk. En voor die ene buurman zet de gemeente een hondencampagne op over het opruimen van hondenpoep en de (aanlijn)regels voor het uitlaten van honden. In januari en februari gaan boa’s extra controleren op de volgende drie hondenpoephotspotlocaties: in Noordeinde: de Hofstraat, het pad aan de voorzijde bij de nummers 1 – 16, Langeraar: Wassenaarstraat, het grasveld tegenover de speeltuin en Nieuwkoop; het grasveld bij de Dennenlaan. Inwoners die de hele dag naar buiten kijken en zich storen aan hondenpoep kunnen hun ergernis doorgeven aan de gemeente. Dan kunnen boa’s ook hier een nader onderzoek in gaan stellen. Vooralsnog mogen katten nog onaangelijnd buiten lopen, dus op hun poep- en plasgedrag handhaaft de gemeente voorlopig nog niet.

Wegversmallingen

Omwonenden van de Geerweg bij Langeraar klagen al jaren steen en been over het verkeer op de Geerweg. Zij rijden zelf natuurlijk altijd keurig, maar het zijn de anderen die te hard rijden en niet letten op de medeweggebruikers. Naar aanleiding van de klachten en meldingen stelt de gemeente Nieuwkoop een proef in, waarbij er wegversmallingen worden aangebracht op de Geerweg. Dat niet alleen, ook kunnen de automobilisten tussen de chicanes doorrijden, als een ware Max Verstappen. Maar dan uiteraard binnen de maximaal toegestane snelheid. De proef met de wegversmallingen en chicanes is op maandag 16 januari begonnen.

Gestolen

Zie je een donkergrijze Toyota RAV 4 rondrijden met het kenteken H-519-JF? Bel dan direct de politie op 0900-8844. Deze auto is namelijk gestolen vanaf een parkeerplek aan de Lijsterbeslaan in Ter Aar. Anoniem kan ook via 0800-7000. 

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.