Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen

Nieuws
Lekker lang terrassen in de zomer?
Lekker lang terrassen in de zomer? (Foto: Archief Morvenna Goudkade)

ALPHEN - Inwoners van de gemeente Alphen konden afgelopen zomer anderhalf uur langer genieten op horecaterrassen in de stad. Nu de dagen weer langer zijn blikt de gemeente vooruit naar komende zomer. Zijn de verruimde terrastijden een succes, of tóch niet meer doen?

Ruimere openingstijden voor terrassen zijn fijn voor de klanten en goed voor de ondernemers. Maar verruimde terrastijden kunnen ook tot overlast leiden. Om dat uit te zoeken kregen horecazaken van de gemeente de kans om hun terrastijden met anderhalf uur te verruimen. Van april 2022 tot oktober 2022 waren de terrassen open tot 0.30 uur, terwijl de terrassen normaal gesproken om 23.00 uur gesloten moeten zijn.

Verruimde terrastijden Alphen

De gemeente wil graag weten hoe inwoners en terrasbezoekers de verruimde terrastijden hebben ervaren. Daarvoor staat van 22 januari tot 6 februari een online vragenlijst open. Via https://www.alphenaandenrijn.nl/ kun je de vragenlijst invullen. Ook hebben gesprekken plaats met horecaondernemers en omwonenden. Met deze informatie kan de gemeente besluiten of het een goed idee is om de terrassen voortaan altijd langer te openen in de zomermaanden.

Afgelopen zomer hebben 15 horecagelegenheden in de gemeente Alphen aan den Rijn aan de proef met langere terrastijden meegedaan hun terrastijden verruimd. Dit waren: Bistro de Gelaarsde Kat, la Cubanita, de Tapperij, de Hoek, Ciao!, Woodstone, de Beren, Roos, Maggie Blue, Wet n Wild, Stichting MAX, Lodge Alphen, de Dikke Mug, the Piperbag en Gouwezicht.