De minibiebs hangen er weer

Nieuws
De biebs zijn weer terug in Alphen.
De biebs zijn weer terug in Alphen. (Foto: Harold Koelemij)

ALPHEN - Het nieuwe jaar is daar en zo ook weer tijd om de minibiebs terug te hangen. In november haalde de stichting de Biebs al weg omdat er al volop vuurwerk werd afgestoken. Ze wilde niemand op verkeerde gedachten brengen. Inmiddels zijn zondag 22 januari de biebs weer geplaatst.

Stichting Help Anders plaatst de minibiebs terug

De aantrekkingskracht om te lezen is toch snel en blijkbaar zijn er mensen die ze hebben gemist. Een dag na plaatsing heeft de stichting ze al weer bij kunnen vullen. De biebs zijn een idee van Stichitng Help Anders maar ze vullen de minibibliotheken met boeken die ze gedoneerd krijgen en de jeugdboeken van de Bibliotheek Rijn en Venen. De populairiteit bevestigd het nut. Bij een bieb kun je lenen maar ook vullen. Niet iedereen begreep de werking van de biebs. In de edelstenenbuurt staan er nu 5.

Wet en Wild (het strandje)

Barnsteenstraat (particulier initatief)

Bij het Trefpunt

Speelplaats Topaasplantsoen

Briljantstraat.

“Gemiddeld per maand worden de biebs gevuld met 2 dozen boeken, er is dus markt voor om te lezen. Met de jeugdboeken van Rijn en Venen zijn we dan ook enorm blij. We wensen iedereen veel lees en ruilplezier”, aldus de stichting.

Mensen helpen

“Onze hoofdlijn is: met elkaar mensen helpen die het minder hebben”, vatte Harold Koelemij eerder in de missie van ‘Anders Helpen’ samen. “Er is niet alleen financiële armoede, maar ook sociale armoede. Eenzaamheid is ook een vorm van armoede, evenals een leerachterstand en/of het ontbreken van een plek voor het maken van huiswerk.”