Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop

Nieuws
65 jaar getrouwd en door de burgemeester in de bloemetjes gezet.
65 jaar getrouwd en door de burgemeester in de bloemetjes gezet. (Foto: PR foto gemeente Nieuwkoop)

NIEUWKOOP - De gemeente Nieuwkoop wil de woningnood verminderen en heeft daarom het plan bedacht om ‘flexwoningen’ te bouwen. Uit een enquête onder ruim 400 inwoners blijkt, dat er interesse is om zo’n flexwoning te bemachtigen. Dit en ander groot en klein nieuws uit de gemeente Nieuwkoop vind je hier.

Joep Derksen

Flexwoningen zijn kleine, verplaatsbare, woningen van goede kwaliteit die snel kunnen worden gebouwd en geplaatst. Of deze er ook daadwerkelijk komen, is nu nog niet duidelijk. Eerst moet de gemeenteraad nog aangeven of het gemeentebestuur daadwerkelijk nieuwe flexwoningen in de gemeente Nieuwkoop wil hebben. En onder welke voorwaarden dit moet gebeuren. Zo is de vraag of die flexwoningen maximaal twintig jaar op één plek mogen staan, of dat die termijn juist korter of langer moet zijn. De woningen kunnen worden ingezet om niet alleen permanente inwoners te huisvesten, maar ook andere doelgroepen, zoals arbeidsmigranten. Eerder is al gesproken over de mogelijke locaties voor deze flexwoningen, zoals de W.P. Speelmanweg in Nieuwveen en de Langeraarseweg achter 150 en nummer 204 in Langeraar. In het voorjaar praat de politiek over dit onderwerp.

Inloopavond

Wie betrokken is bij het dorpshart van Ter Aar, loopt op woensdag 15 februari, tussen 18.30 uur en 20.30 uur vast even binnen bij IKC de Vaart (Beverlanderhof 28 in Ter Aar). Daar worden allerlei ‘denkrichtingen’ gepresenteerd over hoe het dorpshart er in de toekomst uit kan komen te zien. Inwoners kunnen daar ook hun eigen ideeën aangeven. Het gemeentebestuur wil naar aanleiding van de plannen en de ideeën een ‘masterplan’ laten opstellen voor het dorpshart. 

Deze inloopavond is een vervolg op de eerder gehouden inloopbijeenkomsten. Wie te druk is om naar de bijeenkomst van 15 februari te gaan, kan ook een reactie achterlaten op www.denkmee.nieuwkoop.nl. 

Briljant

Wanneer je 65 jaar bent getrouwd, komt de burgemeester natuurlijk langs om een bloemetje langs te brengen. Dinsdag 24 januari overkwam dit het briljanten echtpaar Alie en Henk Pothoff-Scholte uit Nieuwkoop. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn bracht behalve de fleurige ruiker ook een kopie van de trouwakte van het bruidspaar mee. Henk Pothoff heeft zijn leven lang gewerkt als kweker en Alie Pothoff-Scholte gaat door het leven als auteur; zij heeft een boek over haar leven geschreven. 

Inrijverbod

Het is voortaan niet meer mogelijk om tijdens de openings-en sluitingstijden van IKC de Vaart met de auto en ander gemotoriseerd verkeer in de Clementszstraat, Mijsstraat en Morreesstraat in Ter Aar te rijden. De gemeente heeft hier een inrijverbod ingesteld, dat geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.15 uur en 08.45 uur en tussen 13.45 uur en 14.30 uur. Hiermee wordt het veiliger voor de schoolkinderen om van en naar school te gaan. Al moet je natuurlijk al lopend en fietsend wel blijven uitkijken. 

Fietsaanrijding

Het was geen fijne zondag voor twee fietsers, die een onaangename ervaring hadden in Ter Aar. Zondag 29 januari waren deze wielrenners lekker aan het rijden op de kruising Westkanaalweg en de Hertog van Beijerenstraat. Ze botsten tegen elkaar en een van deze wielrenners raakte ernstig gewond. Deze fietser is naar het ziekenhuis vervoerd. 

Prikkans

Wie op een tijdelijke priklocatie nog snel een boostershot tegen corona wil, kan dit donderdag 2 februari voor het laatst doen. Zo’n herhaalprik kan die dag worden gehaald in Partycentrum Parola in Langeraar. Dat kan tussen 14.00 en 16.00 uur. In het gebouw De Verbinding in Nieuwkoop is dat mogelijk van 10.00 tot 12.00 uur.