Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto’s beschikbaar

Nieuws
Afbeelding
(Foto: gemeente Alphen)

ALPHEN - Voor bewoners en bezoekers van de gemeente Alphen met een elektrische auto die geen plek hebben om op eigen grond op te laden, zijn er laadpalen in de openbare ruimte. Leverancier Allego constateerde tijdens preventieve onderhoudswerkzaamheden een technisch probleem en heeft 57 van haar 248 laadpalen in de gemeente buiten werking gesteld. Allego geeft aan dat het tot vier weken kan duren voor alle laadpalen weer te gebruiken zijn.

Dat er meer dan vijftig laadpalen buiten werking zijn gesteld, noemt de gemeente ‘erg vervelend voor automobilisten die duurzaam rijden’. 

“De gemeente Alphen aan den Rijn streeft naar een netwerk van laadpalen, waardoor u altijd binnen een loopafstand van 200 meter van uw woon- of werkadres een mogelijkheid vindt om uw auto op te laden. Door deze buitenwerkingstelling kan het voorkomen dat u tijdelijk verder weg een plek vindt.”

De gemeente Alphen telt op dit moment 388 publieke laadpalen voor elektrische auto’s; elke paal biedt twee oplaadplekken.?Alle laadpalen zijn te vinden op de website oplaadpunten.nl. 

“Kijk hier welke 57 palen tijdelijk niet beschikbaar zijn en welke 331 alternatieven u heeft om in uw omgeving uw auto op te laden.”

“Hier vindt u bijvoorbeeld ook beperkt toegankelijke oplaadpunten, chargepoints, op bijvoorbeeld bedrijfsterreinen. Alleen als er bovenaan de gegevens ‘openbaar oplaadpunt’ staat, is deze door iedereen te gebruiken.”

De laadpalen zijn bedoeld voor publiek gebruik. “Er kunnen dus meerdere personen gebruik maken van een laadpaal. Nu meer auto’s opgeladen moeten worden op de nog beschikbare plekken, is het extra belangrijk dat uw auto niet langer dan nodig gebruik maakt van een van de laadpalen.”

Informatie

Allego geeft aan dat het tot vier weken kan duren voor alle laadpalen weer te gebruiken zijn. Op www.allego.eu/nl-nl/support/netwerk-status en https://twitter.com/allegocharging wordt men op de hoogte gehouden over de voortgang.