Spullen krijgen nieuw leven in Hazerswoude

Nieuws
Elke tweede donderdag van de maand houdt Kringloopwinkel Hazerswoude het repair-café van Hazerswoude-Rijndijk.
Elke tweede donderdag van de maand houdt Kringloopwinkel Hazerswoude het repair-café van Hazerswoude-Rijndijk. (Foto: Aangeleverd José van der Mheen)

HAZERSWOUDE - Loopt je fiets niet lekker? Dan kun je donderdag 9 februari ermee naar het repair-café in Hazerswoude-Rijndijk.

“Wat doe je met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke tweede donderdag van de maand houdt Kringloopwinkel Hazerswoude het repair-café van Hazerswoude-Rijndijk en omstreken. Samen met onze vrijwilligers zorgt je ervoor dat je spullen misschien weer een jaartje mee kunnen.”

Dat je voor elektrische apparaten bij een repair-café terecht kunt, is volgens de medewerkers bij de meesten wel bekend. Maar wist je dat een klok die niet meer slaat of een fiets met een lekke band ook meer dan welkom is?

“Met uitzondering van augustus en december zitten tussen 10.00 en 12.00 uur op Rijndijk 53a (tegenover de Scheepjeskerk) onze handige vrijwilligers voor je klaar met advies en een lekker kopje koffie. Neem je kapotte spullen mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven. Gereedschap wordt gratis ter beschikking gesteld.”

Om alles in goede banen te leiden, wordt er gebruik gemaakt van volgnummers. Je kunt je hiervoor melden bij de kassa. De activiteiten binnen het repair-café beperken zich tot eenvoudige klusjes. Dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt.

Stichting Kringloop Alphen is een non-profit organisatie die tweedehands artikelen inzamelt en verkoopt. De stichting streeft drie doelen na: het verminderen van de afvalberg, het verhogen van de kennis over afval en hergebruik en het creëren van werk, zowel onbetaald als betaald. 

Meer weten over Kringloopwinkel Hazerswoude? Ga naar www.kringloophazerswoude.nl.